null

Jokiläänin kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

Lukuvuoden 2022-2023 kurssiohjelma on selailtavissa Kurssit -sivuilla.

Ilmoittautuminen kursseille alkaa netissä keskiviikkona 22.6.2022 klo 11.00.

Ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät Ohjeet -sivulta.

 

Huomio! 
Jos  kurssilla ei ole tilaa, kannattaa ilmoittautua jonoon. Näin saamme  helpoiten opiston toimistolle tiedon, josko pitäisi suunnitella  lisäkursseja.


Rehtorin tervehdys

Kevätlukukausi pääsi koronatilanteen takia alkamaan hieman jälkijunassa, mutta suuremmilta muutoksilta ja peruutuksilta vältyttiin. Itse hyppäsin kelkkaan vasta hiljattain, palattuani perhevapaiden vietosta toukokuussa. Kurssit olivat kevään osalta juuri saatu päätökseensä, kun taas samaan aikaan tulevan lukuvuoden suunnittelu oli kiivaimmillaan. Nyt katse onkin suunnattu tiukasti tulevaan. Opiston tuleva lukuvuosi on juhlaa täynnä, sillä pyöreitä tulee mittariin vuonna 2023 täydet 50-vuotta!  Kursseilla juhlateema näkyy, tuntuu, maistuu, tuoksuu ja kuuluu. Kevätlukukaudella juhlat jatkuvat juhlatapahtuman merkeissä.

Täysin huoletta juhlavuosi ei toki käynnisty. Juhlintaa varjostaa huoli maailmantilanteesta. Myös mahdolliset nopeatkin muutokset mietityttävät. Kuitenkin näinä aikoina kansalaisopistojen roolit  palautumisen kannalta, hyvän mielen tuottajana, sekä latautumispaikkana korostuvat entisestään. Tulevalle lukukaudelle tarjoammekin uusia kursseja, joiden painopiste on monipuolisesti hyvinvoinnissa, esimerkiksi liikunnan, kädentaitojen, ruokakurssien kuin henkisenkin jaksamisen kautta. Tai sitten voi tulla ihan vain kuuntelemaan, sillä luentojakin on luvassa. 

Juhlavuosi pistääkin miettimään,mikä on kansalaisopiston merkitys nyt ja tulevaisuudessa. Mitkä ovat ne asiat, jotka ovat kantaneet viimeiset puoli vuosisataa ja mitä asioita halutaan pitää mukana myös toisen puolikkaan verran? On arvoja, joita ei voi mitata rahassa,tai kirjoittaa auki kyselylomakkeelle. Tärkeää on merkityksellisyys ihmisten elämässä, arjessa, jaksamisessa, sivistyksessä, hyvinvoinnissa ja palautumisessa. Niistä on meidän opisto tehty.

Siru-Lina Ollula

rehtori


------------

Rehtorin tiedote 26.1.2022:

Hei Jokiläänin kansalaisopiston opiskelija! 

Opetus- ja kulttuuriministeriö ei ole enää jatkamassa suositustaan etäopetuksesta. AVI on tehnyt Kanta-Hämeen kohdalta päätöksiä kokoontuvien ryhmien osallistujamääristä sekä tilojen käytöstä. Nämä AVIn päätökset eivät kuitenkaan koske oppilaitoksia. Jokiläänin kansalaisopisto on oppilaitos.   

Jokiläänin kansalaisopiston kevätkauden lähiopetus alkaa MAANANTAINA 31.1. (aikaisemmasta tiedosta 1.2. poiketen) 

Tule oppitunneille vain terveenä.  

Opetustiloissa on noudatettava korostetun huolellista koronaturvallisuutta. Opisto suosittelee vahvasti täyden rokotussarjan ottamista ja hyvien maskien ja käsidesin käyttöä. Huolehdi turvaväleistä aina kun se vain on mahdollista. Vältä kättelyä ja halaamista. Vältä yhteisiä kahvittelu- ja taukohetkiä. WC-tiloja voi käyttää, mutta aina parempi, jos ei tarvitse.    

Ilolla yhdessä - uutta oppien! 

Ystävällisin terveisin, 

Timo Mäntyranta
 Jokiläänin kansalaisopiston vs. rehtori

044 792 1810

-----

Rehtorin tiedote 13.1.2022:

Hei Jokiläänin kansalaisopiston opiskelija ja opettaja! 

Alkanut vuosi ei ole startannut koronaviruksen suhteen ihan toivotulla tavalla.
Koronaviruksen voimakas leviäminen on johtanut tilanteeseen, jossa opetus- ja kulttuuriministeriö suosittelee vapaan sivistystyön lähiopetuksen aloittamisen lykkäämistä.  
Ministeriön suositus ei ole oikeudellisesti sitova, vaan oppilaitosten ylläpitäjät ja opetuksen järjestäjät päättävät opetuksen järjestämistavoista itsenäisesti. AVI:n määräykset taas ovat rajoittaneet liikuntatilojen käyttöä aikuisten ryhmien osalta. Opetuksen aloittamisessa olisi taudin leviämisen lisäksi erilaisia riskejä, mm. siinä, tulisiko tässä tilanteessa tarpeeksi opiskelijoita paikalle, jotta opetus voitaisiin aloittaa. Silloin mahdollisesti koko kurssi jouduttaisiin peruuttamaan.
Jos helmikuun alussa päästään aloittamaan, ehditään suunnitellut oppitunnit pitämään vielä kevään aikana.   

Tänään opetus- ja kulttuuriministeriöstä saapuneen postin perusteella  

jatkamme lähiopetuksen aloittamisen lykkäämistä kahdella viikolla. Opetus päästään toivottavasti aloittamaan tiistaina 1.2. 

Verkkokurssit voivat jatkaa toimintaansa normaalisti.

Ystävällisin terveisin,

Timo Mäntyranta
Jokiläänin kansalaisopiston vs. rehtori

044 792 1810

    

-----

Rehtorin tiedote 22.12.2021:

Hei!

Koronaviruksen nopeutunut leviäminen on johtanut tilanteeseen, jossa myös vapaan sivistystyön koulutukseen suositellaan toimia.  

Tänään opetus- ja kulttuuriministeriöstä saapuneen postin perusteella  

lykkäämme Jokiläänin kansalaisopiston kevään 2022 lähiopetuksen aloitusta yhdellä viikolla ja opetus päästään toivottavasti aloittamaan maanantaina 17.1. 

Verkkokurssit voivat aloittaa toimintansa suunnitellusti jo aikaisemmin.

Loppiaisen jälkeisellä viikolla saadaan varmaankin tietoa siitä, päästäänkö lähiopetus aloittamaan 17.1. alkaen. Jos näyttää, että se ei onnistu, siirrytään kursseilla soveltuvin osin etäopetukseen.  

Ystävällisin terveisin, hyvää ja rauhallista joulua toivottaen,

Timo Mäntyranta
Jokiläänin kansalaisopiston vs. rehtori

044 792 1810

-----

Kurssiohjelma 2021 - 2022 on selailtavissa Kurssit -sivulla. 

Ilmoittautumiset kursseille alkavat 23.6.2021 klo 11.
Ohjeet ilmoittautumiseen löytyy Ohjeet -sivulta.

Ilolla yhdessä - uutta oppien Jokiläänin kansalaisopistossa

Kuluneet puolitoista vuotta ovat olleet Jokiläänin kansalaisopistolla niin kuin muuallakin varsin erilaisia kuin mitä etukäteen suunniteltiin. Vuosi sitten kesäkuussa toivottiin, että opetus pääsisi syksyllä alkamaan normaalisti. Tämä toive toteutuikin, mutta ennen vuodenvaihdetta opetus keskeytettiin ja kevään aikana päästiin toteuttamaan vain pieni määrä suunnitellusta opetuksesta. Nyt tätä kirjoitettaessa ei voi muuta kuin toivoa sama toivomus kuin vuosi sitten: toivottavasti pääsemme aloittamaan suunnitellusti syyskuussa, viikolla 36.
Jokiläänin kansalaisopiston lukuvuoden 2021 – 2022 teemana on Ilolla yhdessä - uutta oppien. Yhdessä oleminen ja yhdessä opiskelu ja harrastaminen on ollut pitkään katkolla, niinpä nyt toivottavasti saamme käydä ilolla eteenpäin, niin oppimaan kuin opettamaankin. Opiston kurssit on koottu tähän kurssiohjelmaan.
Viime lukuvuotena jäi joitakin uusiksi kursseiksi suunniteltuja kokonaan pitämättä. Tulevana lukuvuotena tarjoamme näitä uudestaan, mm. lintujentunnistuskurssi. Muita uutuuksia on mm. kevätlukukaudella ohjelmassa olevat huonekasvi- ja keittiöyrttikurssit. Liikunta- ja tanssipuolella on uutuuksina tarjolla mm. tanssiliikuntaa Humppilassa, kuntoliikuntaa Ypäjällä ja muutamia verkkokursseja. Opiston kymmeneltä ruoanlaiton lyhytkurssilta löytyy varmasti ideoita arjen ja juhlan ruokapöytien vaihteluun ja monipuolistamiseen.
Opiston kurssien opetuspaikkakunnat löydät kurssiohjelmasta kätevästi kurssitunnnuksen numerosarjan perässä olevasta kirjaintunnuksesta, J = Jokioinen, H = Humppila ja Y = Ypäjä. V tarkoittaa verkkokurssia.  
Opiston kurssimaksusysteemit ovat samanlaiset kuin viime lukuvuonna, jolloin siirryttiin aikaisemman haarukkahinnoittelun sijaan opetustuntimäärään perustuvaan ja selkeämpään hinnoitteluun. Kursseilla on ensin perushinta 15 euroa ja sen jälkeen opetus maksaa yhden euron jokaiselta oppitunnilta.
Jokilääni on yksi harvoja opistoja, joissa on käytössä työkausimaksu. Työkausimaksu on 90 euroa ja sen lisäksi peritään 10 euron maksu jokaisesta kurssista, jolle osallistuu. Työkausimaksumahdollisuus on kirjattu erikseen niiden kurssien kohdalle, jossa se on mahdollista. Musiikin yksityisopetus on hinnoiteltu erikseen. Työkausimaksusta ja muista alennuksista löytyy tietoa Ohjeet -sivulta.
Kurssiohjelmaan saattaa tulla muutoksia nopeastikin. Ideoimme myös uusia kursseja koko ajan ja tiedotamme niiden alkamisesta osoitteessa jokioinen.fi ja Facebook-sivuillamme. Jos kiinnostava kurssi on jo ehtinyt täyttyä, kannattaa silti ilmoittautua varasijalle. Näin saamme myös opistolle tärkeää tietoa lisäkursssien tarpeellisuudesta.

Tervetuloa Jokiläänin kansalaisopistoon oppimaan uutta - ilolla yhdessä!

Timo Mäntyranta
Jokiläänin kansalaisopiston vs. rehtori

Ajankohtaista

 • 002210

  Kevätmessut 2023

  Opettaja: Opettaja avoin
  Paikka: Jokioinen, kunnanvirasto, Keskuskatu 29 A, 31600 Jokioinen
  Kevätlukukausi: 1.4.2023 - 1.4.2023
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.2.2023 16.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 22.3.2023 17.00
  Paikkoja: 48
  kurssilla on tilaa
 • 201243Y Tämä kurssi on peruttu

  Pehmolelu

  Kurssimaksu työkausimaksun (90 €) maksaville: 10,00 € Kurssimaksu: 35,00 € Kurssimaksu 15 - 19 vuotiaille: 25,00 €
  Opettaja: Sari Wenning
  Paikka: Ypäjä, Vanha pappila, Jaakkolantie 2, 32100 Ypäjä
  Tunteja: 20,00    Kevätlukukausi: 9.3.2023 - 13.4.2023
  Ilmoittautuminen alkaa: 22.6.2022 11.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 3.3.2023 0.00
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 752208H

  Kundalini- ja Hathajooga, kevät (ei sisälly työkausimaksuun) Uusi!

  Kurssimaksu: 34,00 €
  Opettaja: Johanna Kallio
  Paikka: Humppila, työväentalo, Rinnekuja 6, 31640 Humppila
  Tunteja: 14,00    Kevätlukukausi: 9.3.2023 - 27.4.2023
  Ilmoittautuminen alkaa: 23.6.2021 11.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 8.3.2023 22.00
  Paikkoja: 25
  kurssilla on tilaa
 • 752209H

  Aamujooga (kevät)

  Kurssimaksu työkausimaksun (90 €) maksaville: 10,00 € Kurssimaksu: 31,00 €
  Opettaja: Johanna Kallio
  Paikka: Humppila, työväentalo, Rinnekuja 6, 31640 Humppila
  Tunteja: 16,00    Kevätlukukausi: 7.3.2023 - 25.4.2023
  Ilmoittautuminen alkaa: 22.6.2022 11.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 6.3.2023 22.00
  Paikkoja: 25
  kurssilla on tilaa
 • 802208J

  Makeat cocktailpalat Uusi!

  Kurssimaksu työkausimaksun (90 €) maksaville: 10,00 € Kurssimaksu: 18,00 €
  Opettaja: Tuija Pietilä-Estrada
  Paikka: Jokioinen, Paanan koulu, kotitalousluokka, kerros 2, "Provence" C240, Asemakuja 1, 31600 Jokioinen
  Tunteja: 3,00    Kevätlukukausi: 1.4.2023 - 1.4.2023
  Ilmoittautuminen alkaa: 22.6.2022 11.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 24.3.2023 12.00
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa