Jokiläänin kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

Jokiläänin kansalaisopiston kurssiohjelma 2020 - 2021 on selailtavissa Kurssit -sivulla

Ilmoittautuminen avautuu ke 17.6. klo 18.  
Ohjeet ilmoittautumiseen löytyy Ohjeet –sivulla.
Paperinen kurssiohjelma jaetaan elokuussa.

Opinpoluille luonnollisesti Jokiläänin kansalaisopistossa

Kuten koko maailmassa, Jokiläänin kansalaisopistollakin kulunut kevät on ollut erilainen kuin mitä suunniteltiin. Lukukausi päättyi ennen aikojaan ja syksyn kurssiohjelmaa tehtäessä ja sen julkaisuajankohtana ei ole vielä täyttä varmuutta pääseekö syksyn opetus alkamaan normaalisti. Toivottavasti pääsemme aloittamaan suunnitellusti syyskuun puolivälissä, viikolla 38.
Jokiläänin kansalaisopiston lukuvuoden 2020 – 2021 teemana on Opinpoluilla luonnollisesti. Kurssitarjonnassa on painotettu luontoaiheisia kursseja. Syksyn retkeilykurssi ja sienikurssi täydentyvät kevään lintujentunnistuskurssilla, kesäkukkien hoidolla, pihasuunnitelman laatimisella ja hyönteishotellien rakentamisella. Opisto tarjoaa yhdessä Elonkierron Ystävät ry:n kanssa laajan ilmaisen yleisöluentosarjan, jossa aiheina mm. Jokioisten kartanon perinnekasvit, luonnon monimuotoisuus, uudet kasvit ja eläinten hyvinvointi. Ajankohtainen pörriäisteemakin saa jatkoa. Pelasta pörriäinen, pörriäinen pelastaa ruoantuotannon.
Luontoaiheiden lisäksi opiston kurssiohjelmasta löytyy monenmoista muutakin uutta. Yhteistyössä kirjaston kanssa toteutetaan luku- ja kirjoituskurssit Kirjallisuuden maailma ja Jokiläänin kirjoittajat. Keväällä 2020 alkaneet Matalan kynnyksen kuntotanssi ja Itämainen tanssi jatkuvat syksyllä ja vanhojen suosittujen liikuntakurssien lisäksi mm. tutustutaan erilaisiin kehon ja mielen hyvinvointimetodeihin. Nuorimmat liikkujat pääsevät tutustumaan sirkustaiteen saloihin.
Opiston yli kymmeneltä ruoanlaiton lyhytkurssilta löytyy varmasti ideoita arjen ja juhlan ruokapöytien vaihteluun ja monipuolistamiseen.
Kaikkien elämään liittyvät joskus ikävätkin asiat hoituvat helpommin, jos niihin on osannut hiukan varautua. Opiston luennolla kerrotaan kodin tärkeiden asiakirjojen, mm. avioehdon ja testamentin laatimisesta.
Minustako majoittaja? -luennolla selvitellään mahdollisuuksia muuttaa tyhjillään oleva majoituskäyttöön sopiva  huone, peräkamari, saunakamari, mökki tai asunto pieneksi sivutuloksi.
Opiston kurssimaksusysteemit ovat muuttuneet aikaisemmasta. Aikaisemman haarukkahinnoittelun sijaan siirrytään opetustuntimäärään perustuvaan ja selkeämpään hinnoitteluun. Kursseilla on ensin perushinta 15 euroa ja sen jälkeen opetus maksaa yhden euron jokaiselta oppitunnilta. Tässä muutosvaiheessa joidenkin kurssien hinnat ovat vanhoista hinnoista laskeneet, joidenkin nousseet.  
Jokilääni on yksi harvoja opistoja, joissa on käytössä työkausimaksu. Työkausimaksu on nyt aikaisempaa edullisempi, mutta sen lisäksi peritään 10 euron maksu jokaisesta kurssista, jolle osallistuu. Työkausimaksusta ja muista alennuksista löytyy tietoa Ohjeet -sivulta.
Opiston kurssit on koottu tähän kurssiohjelmaan. Koronapandemian takia muutoksia saattaa tulla nopeastikin. Ideoimme myös uusia kursseja koko ajan ja tiedotamme niiden alkamisesta osoitteessa jokioinen.fi ja Facebook-sivuillamme. 

Tervetuloa Jokiläänin kansalaisopiston opinpoluille – luonnollisesti!

Timo Mäntyranta
Jokiläänin kansalaisopiston vs. rehtori

                    

Ajankohtaista

 • 206111Y

  Joulukorttipaja

  Kurssimaksu työkausimaksun (90 €) maksaville: 10,00 € Kurssimaksu: 21,00 €
  Opettaja: Tiina Raumolin
  Paikka: Kartanon koulu
  Tunteja: 6,00    Syyslukukausi: 5.12.2020 - 5.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 17.6.2020 18.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 30.11.2020 22.00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa