Jokihelmen opisto

Kielet Haku
På svenska In English

01100093 Haapaveden Wanhan musiikin tapahtuma 3.-5.2.2023

Kurssi on tarkoitettu kaiken ikäisille soittajille. Opetus on yksilö- ja ryhmäopetusta. Katso tarkempi ohjelma alla.

Opetusmateriaali ja lukujärjestys lähetetään etukäteen kurssilaisille. Lauluryhmäläisistä voidaan tehdä yhtye tai kuoro, joka valmistaa jonkun teoksen lauantain tai sunnuntain konserttiin. Kaikki kielisoittimet käyvät, kuten kitara, mandoliini, buzuki, luuttu. Tarjolla on myös continuo –soittoa kitaristeille. 

Orkesteri on kamariorkesteri tarvittaessa puhaltimilla vahvistettuna. Ohjelmiston taso vaatii suunnilleen 3/3 peruskurssin- tai I-kurssin tason osaamista. Ohjelmassa on mukana helpompaakin materiaalia! Stemmat lähetetään etukäteen. Lisätietoja opetuksesta ja konserteista: timo.hannula@haapavesi.fi, p. 0447591 298 

Kurssin hinta: aikuiset 95 € / lapset (alle 18 v.) 45 € 

Majoitus: majoitusta voi tiedustella ja varata Haapaveden Opistolta Päivi Eilolalta puh. 040-868 2267 tai paivi.eilola@haapop.fi

Opettajat ja ohjelma: 

Fado

Liana (Portugali) laulu, yhtyeet

Kurssilla käsitellään Fadon historiaa, salaisuuksia ja myyttejä, perinnettä ja musiikillista sisältöä ja tietysti lauletaan paljon. Liana aloitti Fadon laulamisen jo yhdeksänvuotiaana ja hän on valmis tekemään kurssilaisista Fadon rakastajia.

Neeme Punder huilu, traverso, nokkahuilu, orkesterin johto      

Paimensoitto Teppo Revon hengessä, Irlantilainen kansanmusiikki

Samuli Karjalainen

Veera Kuisma viulu, yhtyeet                 

Polskaa Pohjolasta ja keltti-perinnette Pohjois-Amerikasta

Uusia ja vanhoja hittibiisejä Pohjoismaista. Kurssilla tutustutaan melodia- ja stemmasoittoon sekä eri tanssilajien tyylipiirteisiin. Ohjelmisto on pääosin suomalaisia kappaleita, mutta mahdollisuus tutustua myös muihin Pohjoismaihin, keltti- tai balkanperinteisiin opiskelijalähtöisesti toiveet huomioon ottaen.

Kirsi Vinkki – viulu, viuluryhmä & jouhikon alkeet

Kirsin tunneilla opetellaan ja tempaudutaan pohjoismaisten tanssisävelmien pyörteisiin ja tunnelmoidaan kelttiläisen musiikin polveilevien melodioiden parissa. Ryhmätunneilla pääset kokemaan yhteissoiton ja viulusovitusten imua yhdessä muiden kanssa! Kirsi opettaa myös jouhikonsoittoa ja alkeisiin tutustuminen on mahdollista kurssiviikonlopun aikana.

Kirsi Vinkki on helsinkiläinen viulupelimanni, joka on Suomen kansanmusiikin kentällä tunnettu muun muassa irlantilaisen kansanmusiikin taitajana. Kirsi on valmistunut musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmästä ja työskentelee kansanmusiikin, viulunsoiton- ja instrumenttipedagogiikan opettajana sekä esiintyvänä muusikkona monissa yhtyeissä ja erilaisissa musiikillisissa projekteissa. Musiikilliset juuret hänellä ovat vahvasti pohjoismaalaisessa, kelttiläisessä ja suomalais-ugrilaisessa musiikkiperinteissä kuten myös uudemmassa sävelletyssä kansanmusiikissa. Pääinstrumenttinsa, viulun, ohella hänen soitinvalikoimaansa kuuluvat alttoviulu, jouhikko, kampiliira sekä useita muita kansanomaisia soittimia, joiden monivivahteiset soinnit inspiroivat häntä. Kirsin soittoa voi kuulla lukuisilla musiikkijulkaisuilla ja kokoonpanoissa. 

Petri Hakala kitara, mandoliini, kielisoittimet, yhtyeet


Konsertit Haapaveden kirkossa

pe 3.2. klo 19 Sekasointuja-monologi Kulttuurikeskus Kirnu, 5 €

la 4.2. klo 19.00 Opettajat ja kurssilaiset, HAKO jamit opistolla klo 20.30                    

su 5.2. klo 16.00  Tapahtuman päätöskonsertti:

Haapaveden kamariorkesteri HakoBrass

Vivaldi, Purcell, Gabrieli           

Liput 15/10 €, kaikki konsertit 25 €, perhelippu 30 €Opettaja: Kurssilla on useita opettajia

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 50, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Jokihelmen opisto, Haapavesi, Vanhatie 45, 86600 Haapavesi

Päivä ja kello: Pe: 15.00 - 20.00 La: 09.00 - 17.00 Su: 09.00 - 15.00

Kevätlukukausi: 3.2.2023 - 5.2.2023

Kurssimaksu: 95,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 12.1.2023 0.00

Ilmoittaudu viimeistään: 3.2.2023 21.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu