Joensuun seudun kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

TERVETULOA KANSALAISOPISTON KURSSEILLE!

Asiakaspalvelu

Papinkatu 3, 80110 Joensuu
p. 013 337 5929

ma-to klo 9.30-15.00

Kuvataiteen perusopetuksen asiakaspalvelu

Pekkalankatu 7 A, 80260 Joensuu
p. 050 408 7936
ma-to klo 9.00-15.30, pe 9-14

Koronavirusinfo

Siun Soten alueella Joensuu on siirtynyt koronaviruksen kiihtymisvaiheeseen. Siun Soten ja Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmän linjaukseen pohjautuen kansalaisopisto on päätynyt kaikkien aikuisten Joensuun (20.11.) ja Kontiolahden (23.11.) liikunnan ja tanssin ryhmien lähiopetuksen keskeyttämiseen syyslukukauden osalta. Keskeytys koskee myös vanhempi-lapsiliikuntaa. Lasten liikuntaryhmät jatkavat normaalisti.

Keskeytys koskee vain Joensuuta ja Kontiolahtea. Liperin, Outokummun ja Polvijärven liikunnan ja tanssin ryhmät kokoontuvat normaalisti.

Osa liikunnan ryhmistä tullaan järjestämään etäopetuksena. Asiakasmaksujen palautuksesta asianomaisia asiakkaita tiedotetaan erikseen ensi viikolla. Alle 10 € käyttämättä jääneitä maksuja ei palauteta.

Muiden ainealueiden kurssit kokoontuvat normaalisti noudattaen korostetusti hygieniaohjeistuksia sekä kasvomaskisuositusta.

Suosittelemme vahvasti ohjeistuksen mukaisesti kasvomaskin käyttöä kaikilla kansalaisopiston kursseilla niin asiakkaille kuin opettajille. Ryhmissä noudatetaan erityisen tarkasti hygienia- ja turvaohjeistuksia. Tulehan oppitunnille täysin terveenä.

Seuraamme tilannetta ja päivitämme toimintaohjeita tilanteen mukaan.

Lukuvuosi 2020-2021

Kevään 2021 kursseille ilmoittautuminen alkaa ma 16.11. klo 9.30 puhelimitse ja näillä sivuilla. Kevään uudet kurssit julkaistaan pe 13.11.klo 12.00. Huomioithan, että opinto-opas ilmestyy vasta ilmoittautumisen alkamisen jälkeen 30.12.

Syksyn 2020 kursseille ilmoittautuminen on käynnissä puhelimitse ja näillä sivuilla.

Voit lukea oppaan sähköistä PDF-versiota Issuun sivuilla. Kevään 2021 opinto-opas jaetaan ke 30.12. koteihin Kontiolahdessa, Outokummussa, Liperissä, Polvijärvellä ja Joensuun reuna-alueilla. Joensuun kantakaupungin alueella opinto-oppaan saa noutopisteistä viikosta 53 alkaen.

 

Opinto-oppaan jakelu uudistuu

Joensuun seudun kansalaisopiston kevään 2021 opinto-oppaan jakelu siirtyy osittain jakelupisteisiin ja ruokakauppoihin. Joensuun kantakaupungin alueella oppaan saa viikosta 53 alkaen mainituista S-marketeista, Prismasta, kirjastoista ja palvelupisteiltä. Opas jaetaan kotitalouksiin yhä Kontiolahdella, Outokummussa, Polvijärvellä ja Liperissä, sekä Joensuun reuna-alueilla (jakelupäivä on ke 30.12.). Joensuun kantakaupungissa opasta ei siis jaeta enää koteihin.
Lue koko uutinen

 

 

Huom! Opinto-oppaan tiedoista poiketen lisäys kurssin perumisehtoihin: Mikäli valtioneuvoston antamat rajoitukset opetuksessa tiukentuvat kauden aikana, siirrymme mahdollisuuksien mukaan etäopetukseen. Jos opetus joudutaan siirtämään kesken kurssin etäopetukseen, etäopetukseen siirtyminen ei oikeuta perumaan kurssille osallistumista ja saamaan kurssimaksua takaisin.

 

Huomioithan myös, ettei sairastuminen ole syy perua koko kurssia maksutta. Pysyvän sairauden vuoksi kurssin maksuton peruminen on mahdollista lääkärin todistuksella.

 

COVID-19 info

Järjestämme syyskaudella lähiopetusta hygienia- ja turvallisuusohjeita noudattaen.

Lue lisää ohjeistuksesta: Vapaan sivistystyön koulutuksen toteuttaminen 1.8.2020 alkaen (Opetushallitus)

Joensuun seudun kansalaisopisto noudattaa toiminnassaan valtioneuvoston voimassa olevia ohjeita. Huolehdithan omalta osaltasi koronaviruksen leviämistä ehkäisevistä toimista: 

 • Jätäthän kurssikerran väliin, jos sinulla on flunssan oireita.
 • Opetukseen on valmistauduttu erityisjärjestelyin, joissa huomioidaan turvavälit ja hygieniaohjeet.
 • Turvavälien (väh. 1 m) pitäminen mahdollistetaan oppitunneilla. Oppituntien osallistujamaksimit on mitoitettu tilan mukaan.
 • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Opetuspaikassa on saatavilla käsihuuhdetta. Myös käsienpesu on monissa opetuspaikoissa mahdollista ja suositeltavaa.
 • Tunneilla käytetään pääsääntöisesti omia opetusvälineitä. Jos opetus vaatii yhteisten välineiden käyttämistä, ne puhdistetaan jokaisen käyttäjän välissä tai vähintään oppituntien välissä.
 • Tunnille ei ole mahdollista ottaa mukaan ylimääräisiä henkilöitä, esimerkiksi lapsia tai muita ulkopuolisia henkilöitä.
 • Kurssikertaa ei ole mahdollista korvata toisessa ryhmässä.

 

Taiteen perusopetus 2020-2021

Kuvataiteen perusopetus

 • Tiedustele vapaita oppilaspaikkoja
  puhelimitse 050 408 7936 / Pekkalan toimisto
  ma–to klo 9–16, pe klo 9–14

Teatteri-, sirkus- ja sanataiteen perusopetus

 • Vapaat oppilaspaikat
  verkossa ja puhelimitse 050 461 2312 / Suvi Laaninen
  ti–ke 9–15, pe 9-12

 

OHJEET

 

Testaa ilmoittautumista

Ilmoittautuminen on helppoa! Voit testata verkkoilmoittautumista kurssilla Testi-ilmoittautuminen. Verkkoilmoittautumiseen ei tarvita tunnuksia, omat henkilötiedot riittävät. Todelliselle kurssille ilmoittautuessasi syötäthän tiedot oikein, jotta voimme tiedottaa kurssia koskevista muutoksista.

Kurssien etsiminen

Etsi kurssia kurssin nimellä, numerolla, opettajan nimellä tai opetuspaikan nimellä oikean yläkulman Hae kursseja -hakukentästä.

Huomioithan, että hakusana tulee olla täysin oikein (esim. numero tai kurssin nimi), jotta ohjelma löytää oikean kurssin. Kokeile eri hakusanoja: esim. savityöt -> keramiikka.

Kurssien tasoluokitus

Vertaa kurssin esittelytekstin lopussa olevaa tasoluokkaa (esim. Taso: [1]) tason sanalliseen kuvaukseen. Valitse kurssi siitä tasoluokasta, johon arvioit tietosi ja taitosi sijoittuvan.
Tieto- ja viestintätekniikka
Kielet
Liikunta ja tanssi

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkua puhelimitse tai verkossa. Jos kurssi on jo käynnissä ja tilaa on, voi sille ilmoittautua myös kesken kauden.

Laskutus

Siirry e-laskuun. Vaihda paperilasku e-laskuksi verkkopankissasi. Ottamalla e-laskun käyttöön saat kaikki Joensuun kaupungin laskut suoraan omaan verkkopankkiisi. Lue lisää tästä.

Lasku postitetaan kurssin alkamisen jälkeen. Jos sinulla on maksamattomia laskuja, et voi ilmoittautua uudelle kurssille.

Opisto ei lähetä muistutusta erikseen kurssin alkamisesta. Otamme yhteyttä vain, jos kurssi peruuntuu tai olet saanut opiskelijapaikan varasijalta.

Erääntyneestä kurssimaksusta seuraa 5 €:n maksumuistutus. Jos kurssilaskua ei maksumuistutuksen eräpäivään mennessä makseta, siirtyy lasku perintään.

Laskun voi maksaa seuraavilla tavoilla Carelicumissa: Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit, Smartum liikuntasetelit, Smartum Visa-kortti, Ticket Duo -kortti, Ticket Virike / Mind & Body -kortti sekä E-Passi Sportti & Kulttuuri.
Ota mukaan lasku ja maksuvälineet.

Lisätietoja: Carelicumin palvelut, Koskikatu 5, 80100 Joensuu. P. 013 267 5222. Avoinna ma-ti klo 10-16, ke klo 10-18 ja to-pe klo 10–16.00 ja la–su klo 10–16.

Alennukset

Pyydä alennus aina etukäteen, ilmoittautumisen yhteydessä. Jos ilmoittaudut verkossa, pyydä alennus erikseen puhelimitse asiakaspalvelusta. Verkkoilmoittautumisen pelkkä työtön-rasti ei oikeuta vielä alennukseen. Alennusta ei voi saada enää kurssilaskutuksen jälkeen, pyydä se siis viimeistään viikkoa ennen kurssin alkamista. Alennuksen saaminen edellyttää todistusta ja yhteydenottoa asiakaspalveluun jokaisen ilmoittautumisen yhteydessä. Yhtä kurssia kohden voi saada vain yhden alennuksen.

Ilmoittautuminen verkossa

Valitse näiltä sivuilta kurssit, joille haluat ilmoittautua. Lisää kurssit ostoskoriin painamalla "Ilmoittaudu". Samalla kerralla voit ilmoittautua useammallekin kursseille. Joillekin kursseille ei voi ilmoittautua netin kautta, vaan ainoastaan puhelimitse: p. 013 337 5929.

Täytä henkilötietolomakkeen kaikki kohdat huolellisesti: osallistujan nimi ja henkilötunnus, yhteystiedot (osoite, puhelinnumero ja mahd. sähköpostiosoite). Alle 18-vuotiaan ilmoittautumiseen tarvitaan huoltajan matkapuhelinnumero, henkilötunnus ja muut em. tiedot. Tilastokeskusta varten kysymme koulutustaustan ja työllisyystilanteen.

Täytettyäsi lomakkeen tiedot, lue ja hyväksy ilmoittautumisohjeet ja lähetä ilmoittautumislomake.

Saat sähköpostiin vahvistuksen onnistuneesta ilmoittautumisesta. Jos kurssi on jo täynnä, voit saada varapaikan. Ilmoitamme sinulle vapautuvasta paikasta tekstiviestillä. Saat sähköpostivahvistuksessa ilmoittautumisnumeron, jonka avulla voit perua kurssin verkossa.

Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Jos olet oikeutettu alennukseen (kts. alennukset), soita asiakaspalveluun ilmoittautumisen jälkeen. Kurssin alkamispäivään mennessä todistetut alennukset huomioidaan laskussa.

Perumisehdot

Kursseilla on minimiosallistujamäärät. Jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi viikkoa ennen kurssin alkua, kurssi joudutaan perumaan (minimimäärä on opetuspaikasta riippuen 6–9 opiskelijaa). Perumisesta ilmoitetaan aina asiakkaalle tekstiviestillä.

Perumisehdot

◆ Huom! Opinto-oppaan tiedoista poiketen lisäys kurssin perumisehtoihin: Mikäli valtioneuvoston antamat rajoitukset opetuksessa tiukentuvat kauden aikana, siirrymme mahdollisuuksien mukaan etäopetukseen. Jos opetus joudutaan siirtämään kesken kurssin etäopetukseen, etäopetukseen siirtyminen ei oikeuta perumaan kurssille osallistumista ja saamaan kurssimaksua takaisin.

◆ Maksuton peruminen: Peru kurssi maksutta viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkua. Kurssin voi perua puhelimitse tai verkossa, jos olet ilmoittautunut verkossa (säilytä vahvistusviestissä saamasi ilmoittautumistunnus).

Huomioithan, ettei sairastuminen ole syy perua koko kurssia maksutta. Pysyvän sairauden vuoksi kurssin kurssin maksuton peruminen on mahdollista lääkärin todistuksella.

◆ Käsittelykulu + toteutuneet kurssikerrat: Kurssin voi perua ainoastaan alle 7 päivää ennen kurssia tai kurssin jo alettua lääkärintodistuksella tai työnantajan todistuksella (sairaus tai pysyvä työeste).  Tällöin veloitamme 15 € käsittelykuluja + toteutuneet kurssikerrat.

◆ Koko kurssimaksu: Jos kurssia ei peruta em. ehtojen mukaisesti, on asiakas velvollinen maksamaan koko kurssimaksun. Laskun maksamatta jättäminen ei peru kurssia. Voit perua kurssin puhelimitse asiakaspalveluaikoina tai verkossa saamillasi ilmoittautumistunnuksilla viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkua. Opettajan kautta ei voi perua kurssia. Jos kurssipaikka tai ajankohta muuttuu oleellisesti, on maksuton peruminen mahdollista.

◆ Kurssin vaihtaminen: Jos huomaat, ettei ryhmän taso sovi sinulle, voit vaihtaa sen saman aineen eritasoiseen kurssiin. Vaihda kurssi asiakaspalvelussa. Voit olla yhteydessä suunnittelijaan oikean tason valinnassa

Rekisteriseloste

Kansalaisopiston rekisteriseloste (pdf)
 

Yhteystiedot

Joensuun seudun kansalaisopisto
Papinkatu 3, 80110 Joensuu
Asiakaspalvelu p. 013 337 5929

Henkilökunnan yhteystiedot löytyvät Joensuun seudun kansalaisopiston verkkosivulta
www.joensuu.fi/kansalaisopisto/yhteystiedot

 

Ajankohtaista

 • 10011

  Testi-ilmoittautuminen

  Opettaja: Opettaja avoin
  Paikka: Verkkoympäristö
  Osoite: , ,
  Syyslukukausi: 5.8.2019 - 31.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 25.6.2019 9:00:00
  Paikkoja: 500
  kurssilla on tilaa
 • 41580220

  Päiväkurssi: Älykännykkä kertaus- ja jatkokurssi (Android) OPSET

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja:  Tapio Terenius
  Paikka: Kummun koulu, A-siipi, lk. 212 äidinkieli
  Osoite: Koulukatu 6, 83500, Outokumpu
  Syyslukukausi: 21.11.2020 - 5.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 14
  kurssilla on tilaa
 • 60013620

  Ommellaan Omin mitoin™ itselle ja lapselle trikoosta UUTUUS

  Kurssimaksu: 32,00 €
  Opettaja: Heidi Salokangas
  Paikka: Opistotalo, lk 201
  Osoite: Papinkatu 3, 80110, Joensuu
  Syyslukukausi: 27.11.2020 - 29.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 70014120

  Tuotteita yrteistä B #

  Kurssimaksu: 29,00 €
  Opettaja: Ulla Hyttinen
  Paikka: Lyseon peruskoulu, B 103 kotitalouslk.
  Osoite: Koskikatu 10 , 80100, Joensuu
  Syyslukukausi: 28.11.2020 - 29.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 72461120

  Makkaravalmistuksen ABC

  Kurssimaksu: 40,00 €
  Opettaja:  Markku Laatikainen
  Paikka: Kontiolahden koulu, kotitalouslk
  Osoite: Keskuskatu 11, 81100, KONTIOLAHTI
  Syyslukukausi: 28.11.2020 - 28.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 72911120

  Sinappikurssi

  Kurssimaksu: 34,00 €
  Opettaja:  Hanna Suhonen
  Paikka: Lyseon peruskoulu, B 103 kotitalouslk.
  Osoite: Koskikatu 10 , 80100, Joensuu
  Syyslukukausi: 12.12.2020 - 12.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 89993820

  Liikuntalauantai: 90s throwback

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja:  Iira Rinne
  Paikka: Polvijärven vapaa-aikatalo, liikuntasali
  Osoite: Räätälintie 6, 83700, Polvijärvi
  Syyslukukausi: 28.11.2020 - 28.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 30
  kurssilla on tilaa