Joensuun seudun kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

TERVETULOA KANSALAISOPISTON KURSSEILLE!

Kurssit kokoontuvat normaalisti lähiopetuksena terveysturvallisuusohjeet huomioiden. 

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu suljettu 27.6.-31.7.2022. Kesä- ja elokuun kursseille voi ilmoittautua jatkuvasti verkossa.

Papinkatu 3, 80110 Joensuu
p. 013 337 5929
ma-to klo 9.30-15.00
kansalaisopisto@joensuu.fi

Kuvataiteen perusopetuksen asiakaspalvelu

Pekkalankatu 7 A, 80260 Joensuu / p. 050 408 7936 / ma-to klo 9.00-15.30, pe 9-14

Lukuvuosi 2022-2023

 • Syksyn 2022 ja kevään 2023 jatkavat kurssit julkaistaan verkossa kesäkuun viimeisellä viikolla. 
 • Opinto-opas jaetaan koteihin ja jakelupisteisiin ke 3.8.2022
 • Ilmoittautuminen alkaa ma 8.8.2022 klo 9.30 verkossa, puhelimitse ja Opistotalolla.

Ilmoittautuminen taiteen perusopetukseen lukuvuodelle 2022-2023

Taiteen perusopetuksen lukuvuoden 2022-2023 kurssit on julkaistu ja ilmoittautuminen on alkanut.

Kuvataiteen perusopetus: Uusien oppilaiden ilmoittautuminen lukuvuodelle 2022–2023 ma 2.5.2022 klo 9.30 alkaen. Vapaita oppilaspaikkoja voi tiedustella syksyllä 1.8. alkaen.

Joensuun seudun kansalaisopisto tarjoaa 4–20-vuotiaille lapsille ja nuorille kuvataiteen laajan oppimäärän opintoja Joensuussa, sekä yleisen oppimäärän opintoja Kontiolahdella, Liperissä, Outokummussa, Polvijärvellä, Tuupovaarassa, Kiihtelysvaarassa ja Pyhäselässä. Oppilaat otetaan ryhmiin ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja p. 050 408 7936 / Anne Kankaanpää, ma-to klo 9-16 ja pe klo 9-14.

Teatteri-, sirkus- ja sanataiteen perusopetus: Uusien oppilaiden ilmoittautuminen lukuvuodelle 2022–2023 ma 2.5.2022 klo 9.30 alkaen. Vapaita oppilaspaikkoja voi tiedustella syksyllä 1.8. alkaen. 

Perhesirkuksen ilmoittautuminen aukeaa ma 8.8 klo 9.30.

Joensuun seudun kansalaisopisto tarjoaa 4–20-vuotiaille lapsille ja nuorille teatteri- ja sanataiteen yleisen oppimäärän opintoja koko toiminta-alueellaan, sekä sirkustaiteen yleisen oppimäärän opintoja Joensuussa. Oppilaat otetaan ryhmiin ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset verkossa www.opistopalvelut.fi/joensuu tai puhelimitse 013 337 5929 ma-to klo 9.30-15.00. Lisätiedot ryhmistä: Suvi Laaninen, p. 050 461 2312.

Koronainfo

Huomioithan nämä poikkeusehdot ilmoittautuessasi:

Etäopetukseen siirtyminen tai kurssin siirtäminen: On mahdollista, että pandemiatilanteen vuoksi opetus siirretään kesken kauden lähiopetuksesta etäopetukseen tai alkamisaikaa joudutaan muuttamaan. Mikäli kurssi siirtyy etäopetukseen, ei se oikeuta maksuttomaan kurssin perumiseen. Huomioithan tämän ilmoittautuessasi. 

Koronaan sairastuminen tai muu sairaus: Jos osallistuja itse sairastuu koronavirustautiin, se ei oikeuta kurssin maksuttomaan perumiseen muuten kuin lääkärin todistuksella sairauden pitkäkestoisuudesta. Sairastapauksissa noudatetaan terveysviranomaisten ohjeita mm. karanteenin suhteen.

✓ Tule kokoontumiskerralle vain terveenä.
✓ Pidä riittävä turvaväli toisiin osallistujiin.
✓ Käytä pääsääntöisesti omia opetusvälineitä.
✓ Puhdista yhteiset opetusvälineet opetuskerran jälkeen. Opetuspaikoissa on saatavilla puhdistusvälineitä.
✓ Ota liikunnan kurssille oma matto mukaan.
✓ Kurssikertoja ei voi käydä korvaamassa toisessa ryhmässä. Vain ilmoittautuneet henkilöt voivat saapua tunnille.
✓ Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Opetuspaikoissa on saatavilla käsidesiä ja/tai käsienpesumahdollisuus.
✓ Kasvomaskisuositus on voimassa paikallisten kasvomaskisuositusten mukaisesti. Joensuun kaupunki luopui kasvomaskisuosituksesta 22.4.2022.

Noudatamme kulloinkin voimassa olevia terveysturvallisuusohjeita ja kansalaisopistolle suunnattuja ohjeistuksia turvalliseen toimintaan liittyen.

OHJEET ILMOITTAUTUMISEEN

Testaa ilmoittautumista

Ilmoittautuminen on helppoa! Voit testata verkkoilmoittautumista kurssilla Testi-ilmoittautuminen. Verkkoilmoittautumiseen ei tarvita tunnuksia, omat henkilötiedot riittävät. Todelliselle kurssille ilmoittautuessasi syötäthän tiedot oikein, jotta voimme tiedottaa kurssia koskevista muutoksista.

Kurssien etsiminen

Etsi kurssia kurssin nimellä, numerolla, opettajan nimellä tai opetuspaikan nimellä oikean yläkulman Hae kursseja -hakukentästä.

Huomioithan, että hakusana tulee olla täysin oikein (esim. numero tai kurssin nimi), jotta ohjelma löytää oikean kurssin. Kokeile eri hakusanoja: esim. savityöt -> keramiikka.

Kurssien tasoluokitus

Vertaa kurssin esittelytekstin lopussa olevaa tasoluokkaa (esim. Taso: [1]) tason sanalliseen kuvaukseen. Valitse kurssi siitä tasoluokasta, johon arvioit tietosi ja taitosi sijoittuvan.
Tieto- ja viestintätekniikka
Kielet
Liikunta ja tanssi

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkua puhelimitse tai verkossa. Jos kurssi on jo käynnissä ja tilaa on, voi sille ilmoittautua myös kesken kauden. Opisto ei lähetä muistutusta erikseen kurssin alkamisesta. Otamme  yhteyttä vain, jos kurssi peruuntuu tai olet saanut opiskelijapaikan  varasijalta.

Laskutus

Siirry e-laskuun. Vaihda paperilasku e-laskuksi verkkopankissasi. Ottamalla e-laskun käyttöön saat kaikki Joensuun kaupungin laskut suoraan omaan verkkopankkiisi. Lue lisää tästä.

Lasku postitetaan kurssin alkamisen jälkeen. Jos sinulla on maksamattomia laskuja, et voi ilmoittautua uudelle kurssille.

Erääntyneestä kurssimaksusta seuraa 5 €:n maksumuistutus. Jos kurssilaskua ei maksumuistutuksen eräpäivään mennessä makseta, siirtyy lasku perintään.

Laskun voi maksaa seuraavilla tavoilla Carelicumissa: SmartumPaylla, Ticket Duo -kortilla, Ticket Virike / Mind & Body -kortilla sekä ePassilla. Ota mukaan lasku ja maksuvälineet.

Lisätietoja: Carelicumin palvelut, Koskikatu 5, 80100 Joensuu. P. 013 267 5222. Avoinna ma-ti klo 10-16, ke klo 10-18 ja to-pe klo 10–16.00 ja la–su klo 10–16.

Alennukset

Pyydä alennus aina etukäteen, ilmoittautumisen yhteydessä. Jos ilmoittaudut verkossa, pyydä alennus erikseen puhelimitse asiakaspalvelusta. Verkkoilmoittautumisen pelkkä työtön-rasti ei oikeuta vielä alennukseen. Alennusta ei voi saada enää kurssilaskutuksen jälkeen, pyydä se siis viimeistään viikkoa ennen kurssin alkamista. Alennuksen saaminen edellyttää todistusta ja yhteydenottoa asiakaspalveluun jokaisen ilmoittautumisen yhteydessä. Yhtä kurssia kohden voi saada vain yhden alennuksen.

Ilmoittautuminen verkossa

Valitse näiltä sivuilta kurssit (kohdasta KURSSIT), joille haluat ilmoittautua. Lisää kurssit ostoskoriin painamalla "Ilmoittaudu". Samalla kerralla voit ilmoittautua useammallekin kursseille. Joillekin kursseille ei voi ilmoittautua netin kautta, vaan ainoastaan puhelimitse: p. 013 337 5929.

Täytä henkilötietolomakkeen kaikki kohdat huolellisesti: osallistujan nimi ja henkilötunnus, yhteystiedot (osoite, puhelinnumero ja mahd. sähköpostiosoite). Alle 18-vuotiaan ilmoittautumiseen tarvitaan huoltajan matkapuhelinnumero, henkilötunnus ja muut em. tiedot. Tilastokeskusta varten kysymme koulutustaustan ja työllisyystilanteen.

Täytettyäsi lomakkeen tiedot, lue ja hyväksy ilmoittautumisohjeet ja lähetä ilmoittautumislomake.

Saat sähköpostiin vahvistuksen onnistuneesta ilmoittautumisesta. Jos kurssi on jo täynnä, voit saada varapaikan. Ilmoitamme sinulle vapautuvasta paikasta tekstiviestillä. Saat sähköpostivahvistuksessa ilmoittautumisnumeron, jonka avulla voit perua kurssin verkossa.

Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Jos olet oikeutettu alennukseen (kts. alennukset), soita asiakaspalveluun ilmoittautumisen jälkeen. Kurssin alkamispäivään mennessä todistetut alennukset huomioidaan laskussa.

Perumisehdot

Kursseilla on minimiosallistujamäärät. Jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi viikkoa ennen kurssin alkua, kurssi joudutaan perumaan (minimimäärä on opetuspaikasta riippuen 6–9 opiskelijaa). Perumisesta ilmoitetaan aina asiakkaalle tekstiviestillä.

 Etäopetukseen siirtyminen: On mahdollista, että koronatilanteen vuoksi opetus siirretään kesken kauden lähiopetuksesta etäopetukseen. Mikäli kurssi siirtyy etäopetukseen, ei se oikeuta maksuttomaan kurssin perumiseen. Huomioithan tämän ilmoittautuessasi.

Koronaan sairastuminen tai muu sairaus: Jos osallistuja itse sairastuu koronavirustautiin, se ei oikeuta kurssin maksuttomaan perumiseen muuten kuin lääkärin todistuksella sairauden pitkäkestoisuudesta. Sairastapauksissa noudatetaan terveysviranomaisten ohjeita mm. karanteenin suhteen.

 Maksuton peruminen: Peru kurssi maksutta viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkua. Kurssin voi perua puhelimitse tai verkossa, jos olet ilmoittautunut verkossa (säilytä vahvistusviestissä saamasi ilmoittautumistunnus).

Käsittelykulu + toteutuneet kurssikerrat: Kurssin voi perua ainoastaan alle 7 päivää ennen kurssia tai kurssin jo alettua lääkärintodistuksella tai työnantajan todistuksella (sairaus tai pysyvä työeste).  Tällöin veloitamme 15 € käsittelykuluja + toteutuneet kurssikerrat.

Koko kurssimaksu: Jos kurssia ei peruta em. ehtojen mukaisesti, on asiakas velvollinen maksamaan koko kurssimaksun. Laskun maksamatta jättäminen ei peru kurssia. Voit perua kurssin puhelimitse asiakaspalveluaikoina tai verkossa saamillasi ilmoittautumistunnuksilla viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkua. Opettajan kautta ei voi perua kurssia. Jos kurssipaikka tai ajankohta muuttuu oleellisesti, on maksuton peruminen mahdollista.

Kurssin vaihtaminen: Jos huomaat, ettei ryhmän taso sovi sinulle, voit vaihtaa sen saman aineen eritasoiseen kurssiin. Vaihda kurssi asiakaspalvelussa. Voit olla yhteydessä suunnittelijaan oikean tason valinnassa
 

Tietosuojaseloste

Kansalaisopiston tietosuojaseloste (pdf)

 

Yhteystiedot

Joensuun seudun kansalaisopisto
Papinkatu 3, 80110 Joensuu
Asiakaspalvelu p. 013 337 5929

Henkilökunnan yhteystiedot löytyvät Joensuun seudun kansalaisopiston verkkosivulta
www.joensuu.fi/kansalaisopisto/yhteystiedot

 

Ajankohtaista

 • 10011

  Testi-ilmoittautuminen

  Opettaja: avoin Opettaja
  Paikka: Verkkoympäristö
  Syyslukukausi: 10.12.2021 - 31.12.2021
  Kevätlukukausi: 1.1.2022 - 31.12.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 25.6.2019 9.00
  Paikkoja: 500
  kurssilla on tilaa
 • 1122922

  Kesä: Sieniluento III: Sienestys ja sienten kasvatus

  Opettaja: Topi Linjama
  Paikka: Opistotalo, ruokasali, Papinkatu 3, 80110 Joensuu
  Tunteja: 2,00    Kevätlukukausi: 8.8.2022 - 8.8.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 6.4.2022 9.30
  Paikkoja: 30
  kurssilla on tilaa
 • 1123022

  Kesä: Sieniluento IV: Tärkeimpien ruoka- ja myrkkysienten tunnistus

  Opettaja: Topi Linjama
  Paikka: Opistotalo, ruokasali, Papinkatu 3, 80110 Joensuu
  Tunteja: 2,00    Kevätlukukausi: 10.8.2022 - 10.8.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 6.4.2022 9.30
  Paikkoja: 30
  kurssilla on tilaa
 • 1130122

  Kesä: EFR-hätäensiapukurssi

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja: Juha Pasanen
  Paikka: Opistotalo, lk 209, Papinkatu 3, 80110 Joensuu
  Tunteja: 8,00    Kevätlukukausi: 27.8.2022 - 27.8.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 6.4.2022 9.30
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 10018322

  Kesä: Taidetta, eläimiä ja seikkailuja leiri

  Kurssimaksu: 78,00 €
  Opettaja: Tytti Putkonen
  Paikka: Selkientie 27B 81235 Lehtoi
  Tunteja: 24,00    Kevätlukukausi: 1.8.2022 - 4.8.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 6.4.2022 9.30
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 10019422

  Kesä: Lasten ja nuorten kuvataideleiri D

  Kurssimaksu: 57,00 €
  Opettaja: Anja Turunen
  Paikka: Pekkalan kartano, maalaus 1, Pekkalankatu 7 , 80260 Joensuu
  Tunteja: 42,00    Kevätlukukausi: 8.8.2022 - 10.8.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 6.4.2022 9.30
  Paikkoja: 20
  kurssilla on tilaa
 • 10069322

  Kesä: Lasten ja nuorten kuvataideleiri, Kylmäoja B

  Kurssimaksu: 95,00 €
  Opettaja: Anja Turunen
  Paikka: Kylmäojan koulu, teknisen työn lk, Pohjatuulentie 6, 80710 Lehmo
  Tunteja: 35,00    Kevätlukukausi: 1.8.2022 - 5.8.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 6.4.2022 9.30
  Paikkoja: 18
  kurssilla on tilaa
 • 16010922

  Kesä: Tanssileiri 2-6lk

  Kurssimaksu: 59,00 €
  Opettaja: Sonja Vänskä
  Paikka: Opistotalo, juhlasali, Papinkatu 3, 80110 Joensuu
  Tunteja: 21,00    Syyslukukausi: 8.8.2022 - 10.8.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 6.4.2022 9.30
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 42510722

  Kesä: Ohjelmoidaan elektroniikkaa nuorten kesäleiri

  Kurssimaksu: 43,00 €
  Opettaja: Laura Kupiainen
  Paikka: Opistotalo, lk 211, Papinkatu 3, 80110 Joensuu
  Tunteja: 20,00    Kevätlukukausi: 1.8.2022 - 5.8.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 6.4.2022 9.30
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 74510422

  Kesä: Vaellustaitokurssi

  Kurssimaksu: 60,00 €
  Opettaja: Miika Juvonen
  Paikka: Toimipaikka avoin
  Tunteja: 16,00    Kevätlukukausi: 9.8.2022 - 14.8.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 6.4.2022 9.30
  Paikkoja: 9
  kurssilla on tilaa
 • 74514022

  Kesä: Käytännön sienikurssi A

  Kurssimaksu: 33,00 €
  Opettaja: Topi Linjama
  Paikka: Useita eri opetuspaikkoja
  Tunteja: 10,00    Kevätlukukausi: 26.8.2022 - 27.8.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 6.4.2022 9.30
  Paikkoja: 14
  kurssilla on tilaa
 • 83010222

  Kesä: Liike elämään - liikuntaneuvonta*

  Kurssimaksu: 28,00 €
  Opettaja: Jenni Raassina-Asikainen
  Paikka: Opistotalo, juhlasali, Papinkatu 3, 80110 Joensuu
  Tunteja: 10,00    Kevätlukukausi: 8.8.2022 - 19.9.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 6.4.2022 9.30
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 83510622

  Kesä: Rantatreeni*

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja: Jenni Raassina-Asikainen
  Paikka: Ilosaaren uimaranta, Siltakatu 1, 80100 Joensuu
  Tunteja: 7,98    Kevätlukukausi: 4.8.2022 - 8.9.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 6.4.2022 9.30
  Paikkoja: 20
  kurssilla on tilaa