Luonnonyrttejä voi käyttää monin tavoin hyödyksi – ruokaan niillä saa makua, tuoksuja, vitamiineja ja värejä. Rikkaruohoista voi siis jalostaa aitoa lähiruokaa ja mausteita keittiökäyttöön. Kurssin aikana tutustutaan tavallisiin pihan ja puutarhan syötäviin luonnonkasveihin kuvin ja esimerkein, lisäksi saadaan vinkkejä niiden käsittelystä ja käyttömahdollisuuksista. Osallistujat saavat mukaansa myös muutamia luonnonyrttireseptejä keittiökokeilujen avuksi ja innostukseksi. Luonnonyrtit
sopivat käytettäviksi tuoreena, mutta niitä voi myös pakastaa ja kuivata myöhempää käyttöä varten. Luonnonyrttejä voi lisätä piirakoihin, yrttijuomiin, salaatteihin, leivänpäällisiksi ja mausteeksi kastikkeisiin, keittoihin, muhennoksiin tai patoihin. Yrteillä on usein rohdosvaikutuksia, joka on huomioitava niiden käytössä. Omat muistiinpanovälineet.
Opettajana kurssilla keruutuotetarkastaja, villiyrttineuvoja Aana Vainio.
Ilmoittautumiset viimeistään 20.5.2021.
Opettaja: Aana Vainio
Paikkatilanne:
Osallistujamaksimi 39, kurssilla on tilaa.