null

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

1302120 KULTTUURIKURKKAUKSIA

Kulttuurikurkkauksissa jokaisella tapaamiskerralla on oma teemansa, jossa tutustutaan eri taiteenlajeihin yhdessä tekemällä ja kokemalla. Kurkkauksiiin voi osallistua omien taitojen ja kiinnostuksen mukaan. Kurssi toteutetaan hybridimallina, jossa on yksi lähitapaaminen (3.10.) ja neljä etätuokiota. Kaikkiin osallistutaan omalla kylätalolla, joten luvassa on virkistäviä hetkiä ja yhdessäoloa. Kurssilla päästään myös tutustumaan muihin eteläpohjalaisiin kyliin ja niiden asukkaisiin. Etätapaamisiin osallistutaan yhteensä viidestä eri kylästä viiden ryhmän voimin. Kurssi on suunnattu erityisesti ikääntyville.

Opettaja: Teatteri-ilmaisun ohjaaja Katja Kujalalla on pitkä kokemus ikääntyvien ryhmäohjaamisesta. Hän hyödyntää työskentelyssään kulttuurisia menetelmiä tärkeimpinä työkaluinaan innostaminen, kannustaminen ja ilo. 

Kurssin rakenne: Yksi lähitapaaminen, neljä etätapaamistaHUOM! Kurssin lähitapaamisen 3.10. kellonaika on ma 13-14.30. Aika on merkittynä väärin painetussa oppaassa.


KULTTUURIKURKKAUKSIA

Luoma-ahon kyläyhdistys, 62830 Luoma-aho, Alajärvi


KURSSIN SISÄLTÖ TAPAAMISKERROITTAIN:Ensimmäinen kerta on lähitapaaminen, 1,5 h (90 min.)

1. JOHDATUS KULTTUURIKURKKAUKSIIN (OHJAAJA Katja Kujala paikalla) 
Maanantai 3.10.2022 klo 13-14.

Ensimmäisellä tapaamiskerralla tutustutaan toisiimme sekä siihen, mistä Kulttuurikurkkauksissa on kyse. Tällä kerralla viritellään hoksottimet huomaamaan oman lähiympäristön luonnon kauneus. Mietitään myös muita oman kylän vahvuuksia rennossa ilmapiirissä. 


Etätapaamiset, 1 h / kerta (60 min.)

2. ELOKUVA & MUSIIKKI Ti 18.10.2022 klo 13-14


Elokuvateemaan tutustutaan elokuvavisalla, mihin jokaisessa kylässä vastataan porukalla. Paras kylä voittakoon! Viritellään yhteislaulua ja katsotaan pysytäänkö samassa tahdissa kylästä kylään.


3. KUVATAIDE Ti 1.11.2022 klo 13-14


Kuvataide tuntuu usein vieraalta ja kaukaiselta, mutta tarkemmin tuumattuna huomataan, että jokaisella on kotonaan tauluja, julisteita ja postikortteja. Kokeillaan konsteja katsoa tuttua taidetta uusin silmin sekä testataan värikynien soveltuvuutta omaan käteen.


4. RUNOUS Ti 8.11.2022 klo 13-14

 
Runot ovat arkea lähellä, vaikka sitä ei heti huomaa. Laulujen lyriikat ovat runoutta, monet lorut ja runot muistetaan kouluajoilta saakka. Tällä kerralla kuullaan erilaista runoutta ja kokeillaan laittaa omiakin sanoja runouden muotoon.


5. TANSSI Ti 29.11.2022 klo 13-14


Tanssiteemaan tutustutaan kevyellä alkulämmittelyllä, jonka jälkeen annetaan jäsenten virittäytyä tunnelmatanssiin. Jokaisen keho on omanlaisensa eikä oikeaa tai väärää tapaa liikkua ole. Tällä kerralla hyvästellään toisemme ja lähetetään raikuvat terveiset kylästä kylään.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
KULTTUURIKURKKAUKSIA LYHYESTI:


Kulttuurikurkkauksissa jokaisella tapaamiskerralla on oma teemansa, jossa tutustutaan eri taiteenlajeihin yhdessä tekemällä ja kokemalla. Kurkkauksiiin voi osallistua omien taitojen ja kiinnostuksen mukaan.


Kurssi toteutetaan hybridimallina, jossa on yksi lähitapaaminen ja neljä etätuokiota. Kaikkiin osallistutaan omalla kylätalolla, joten luvassa on virkistäviä hetkiä ja yhdessäoloa.


Kurssilla päästään myös tutustumaan muihin eteläpohjalaisiin kyliin ja niiden asukkaisiin.
Etätapaamisiin osallistutaan yhteensä viidestä eri kylästä viiden ryhmän voimin. Kurssi on suunnattu erityisesti ikääntyville.Opettaja: Kujala Katja Aulikki

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 16, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Luoma-ahon kylätalo, Luomantie 100, 62830 Luoma-aho

Opetuskieli: Suomi

Päivä ja kello: Ma: 13.00 - 14.30 Ti: 13.00 - 14.00

Syyslukukausi: 3.10.2022 - 29.11.2022 (7.32 oppituntia)

Ilmoittautuminen alkaa: 31.8.2022 7.00

Ilmoittaudu viimeistään: 30.9.2022 0.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu