null

Ikaalisten kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska

ILMOITTAUTUESSASI MENETTELE SEURAAVASTI:


 1. Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Lasku lähetetään sinulle kotiosoitteeseen. Mahdollinen peruutus pitää tehdä ennen kurssin alkua ilmoittamalla siitä opiston toimistoon. Peruutuksen voi hoitaa myös tämän verkko-ohjelman kautta. Osallistumisen voi peruuttaa maksutta, jos kurssin alkamiseen on vähintään 5 päivää, lyhytkursseilla 10 päivää. Jos kurssin alkamiseen on alle 5 päivää, lyhytkursseilla alle 10 päivää, perimme kurssimaksun kokonaisuudessaan.
   
 2. Opintopiiriin voi käydä tutustumassa yhden kerran. Jos tutustumiskäyntejä on enemmän kuin yksi, opiskelija on velvollinen maksamaan kurssin kurssimaksun. Jos opiskelija haluaa peruuttaa opiskelupaikkansa tutustumiskerran jälkeen tästä on ilmoitettava toimistoon heti. Tutustumiskäyntejä ei voi tehdä lyhytkursseille.

 3. Koko lukuvuoden kestäville kursseille ilmoittautuneille ei lähetetä muuta informaatiota eikä opetusmateriaalia ennen kurssin alkua. Lyhytkursseille ilmoittautuneille lähetetään mahdollisesti informaatioita esim. materiaalien keräämisestä. Näistä on erikseen maininta kurssin esittelyteksissä.
  Opistosta otetaan yhteyttä vain, jos kurssi peruuntuu tai olet saanut opiskelijapaikan varasijalta. Jos opetustunti peruuntuu esim. opettajan sairastumisen vuoksi, opettaja tai toimisto ilmoittaa tunnin peruuntumisesta, jos opiskelija on jättänyt yhteystietonsa, ensisijaisesti matkapuhelimeen tai sähköpostilla.

   
 4. ALENNUKSET KURSSIMAKSUIHIN

  Työttömät: Ikaalisissa ja Jämijärvellä kirjoilla olevat työttömät työnhakijat voivat osallistua kahdelle kurssille alle 16-vuotiaiden kurssimaksulla. Alennus ei koske lyhytkursseja eikä musiikin opintoja. Saadaksesi alennuksen toimita kopio työnhakijakortistasi tai muu todistus toimistoon.

  Alle 16-vuotiaat voivat osallistua alennetuilla hinnoilla kursseille. Alennus ei koske lyhytkursseja eikä musiikin opintoja.

  Sisaralennus: Perheen ensimmäisestä lapsesta laskutetaan normaali kurssimaksu ja perheen muut lapset saavat 30 % alennuksen halvimmasta kurssimaksusta. Alennus ei koske lyhytkursseja eikä aikuinen ja lapsi-kursseja. Lapset voi ilmoittaa kursseille normaalisti netin kautta tai puhelimitse. Jos ilmoittautuminen tapahtuu netin kautta, alennukseen oikeutetut sisarukset on ilmoitettava sähköpostilla tai soittamalla toimistoon. Näin varmistamme sen, että kaikki sisaruksille merkitään alennus.              

  Opiskelija-alennus: Ikaalinen-passin saavat toisella asteella opiskelevat, jotka ovat kirjoilla Ikaalisissa. Opiskelun keston on oltava vähintään yksi lukuvuosi. Passin saa lähettämällä opiskelutodistuksen yhteystietoineen sekä valokuvansa (sähköposti) Ikaalisten kaupunginvirastolle hannu.haapala@ikaalinen.fi tai käymällä virastolla aukioloaikana ma-pe klo 8-15.30. Passiin tarvitaan opiskelijan oma kuva sähköisessä muodossa sähköpostiin. Uuden lukuvuositarran passiin saa oppilaitoksen toimistolta.

  Smartum (myös Online palvelu) liikuntasetelit käyvät liikunta sekä tanssitunneille. Liikunta- ja kulttuurisetelit käyvät seuraaville kursseille: liikunta, tanssi, käden taidot, kuvataide ja musiikki.

  Tyky-kuntosetelit+ (myös Online palvelu) (liikunta- ja kulttuuriseteli) käyvät seuraaville kursseille: liikunta, tanssi, käden taidot ja musiikki.

  Setelit toimitetaan toimistoon kurssin alkaessa suljetussa kirjekuoressa, jossa on kurssin numero ja nimi. Mikäli kurssimaksu ei ole tasan jaollinen seteleiden hinnalla, laskutetaan opiskelijalta jäljellä jäänyt summa.

  Opetushallituksen tuetut kurssit 63-vuotiaille, eläkeläisille ja työttömille: Opetushallitus on myöntänyt Ikaalisten kansalaisopistolle avustusta kurssimaksujen alentamiseen. Avustusta voivat saada 63 vuotta täyttäneet, eläkeläiset ja työttömät. Avustuksen piiriin kuuluvat kurssit on merkitty opinto-ohjelmaan ”opintoseteliavustus” tunnisteella. Opintoseteliavustuksen saantiperuste tarkistetaan tarvittaessa. Kurssi on maksuton avustuksen piiriin kuuluville.


  Huom! Verkkopalvelu ei huomioi ilmoittautumisenyhteydessä mahdollisia alennuksia: Kaikki alennukset huomioidaan laskussa, joka lähetetään opiskelijoille kotiin. Alennuksesta on ilmoitettava ilmoittautumisen jälkeen toimistoon, jotta laskun summa voidaan korjata.