Iitin kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

Tervetuloa Iitin kansalaisopiston ilmoittautumisjärjestelmä Hellewiin!

Ennen ilmoittautumista huomioi seuraavat asiat:

1. Syksyn 2019 ja kevään 2020 kursseille ilmoittaudutaan erikseen. Syksyn ilmoittautuminen alkaa 14.8.2019 klo 8 ja kevään 20.11.2019 klo 8. 

2. Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Kurssien laskut lähetetään syksyllä loka-marraskuussa postitse ilmoittautumisen yhteydessä annettuun osoitteeseen. Kurssin voi käydä myös maksamassa kunnan palvelupiste Monitorissa (Rautatienkatu 20, 47400 Kausala).

3. Kurssin voi maksaa Tyky- tai Smartum-seteleillä kuukauden sisällä kurssin alkamisesta. 

4. Maksaminen opintokortilla: 

  • Iitin kansalaisopistossa on lv. 2019-2020 käynnissä opintokorttikokeilu. Ostamalla opintokortin opiskelija voi osallistua lukuvuoden aikana haluamalleen määrälle kursseja erikoishinnoitellut kurssit pois lukien (erikoishinnoiteltujen kurssien kohdalla lukee merkintä “erikoishinnoiteltu kurssi, ei voi maksaa opintokortilla”). Opintokortin hinta on 110 euroa ja sen voi lunastaa itselleen palvelupiste Monitorista syyskuun 2019 aikana.  Opintokortti on vain henkilökohtaiseen käyttöön ja siihen ei voi yhdistää alennuksia. 
    • Muista myös kurssille ilmoittautuessasi valita kurssin maksutavaksi opintokortti. 

5. Kurssimaksun alennusta haetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Alennusta voivat saada: 

  1. Työttömät saavat -50 %:n alennuksen kurssimaksusta. Alennuksen saamiseksi rehtorille tulee toimittaa kuukauden sisällä kurssin alkamisesta todistus työnhaun voimassaolosta. 
  2. Opintoseteliä (arvo 15 €) voi anoa opiskelija, joka on maahanmuuttaja, alhaisen pohjakoulutuksen omaava, oppimisvaikeuksia kokeva, senioriväestöön kuuluva, eläkkeellä oleva tai työtön. Opintoseteli on Opetusministeriön myöntämä valtionavustus (vuodelle 2019-2020 kansalaisopistolle myönnettiin opintoseteleitä 2250 €:n arvosta). Edun voi saada vain yhteen kurssiin (/lukukausi). Alennuksen voi saada niin kauan kuin seteleitä on jäljellä. 
  3. Vähävaraiselle, joka haluaa opiskella useammassa kuin kahdessa ryhmässä, voi rehtori myöntää maksuvapautuksen kurssista hakemuksen perusteella. Erillinen perusteltu hakemus toimitetaan rehtorille kuukauden sisällä kurssin alkamisesta. 

6. Opintoryhmän alkamisen edellytys on, että ryhmään on ilmoittautunut riittävä määrä opiskelijoita. Jos opiskelijoiden vähimmäismäärä alittuu toistuvasti, kurssi keskeytetään. 

7. Lukukauden kestävillä 12 viikon kursseilla kurssin voi perua kahden viikon sisällä kurssin alkamisesta joko puhelimitse  (puh 040 55 46 502) kirjallisesti (Kansalaisopisto, PL 32, 47401 Kausala) tai sähköpostitse (kansalaisopisto@iitti.fi). Kursseilla, joilla on ennakkoilmoittautuminen, peruutukset on tehtävä viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä. Peruuttamattomasta kurssi-ilmoittautumisesta peritään koko kurssin hinta.  Maksettuja kurssimaksuja ei palauteta.

8. Terveydellisistä syistä peruminen edellyttää lääkärintodistuksen toimittamista toimistoon. Koko lukukauden kurssista veloitetaan perumiseen mennessä pidetyt kerrat. 

9. Opistosta riippumattomista syistä johtuvista sali- tai muiden tilavuorojen peruuntumisesta tai opettajan poissaolon takia opetuskerran peruuntumisesta ilmoitetaan mahdollisuuksien mukaan opiskelijoille sekä pyritään järjestämään korvaava opetuskerta. Mikäli opisto peruu kurssin, ilmoitetaan siitä tekstiviestillä ja sähköpostilla noin viikkoa ennen kurssin alkua.

Tervetuloa kursseille!