null

Iitin kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

Tervetuloa Iitin kansalaisopiston ilmoittautumisjärjestelmä Hellewiin! 

Edelleen vaikeutuvan koronatilanteen vuoksi ja Päijät-Soten alueen koronayhteistyörymän 5.1.2022 antamien suositusten mukaisesti Iitin kansalaisopiston kevätlukukauden aloitus siirtyy tammikuun 2022 loppuun. Siirto koskee kaikkia Iitin kansalaisopiston kursseja, myös alle 18-vuotiaiden kursseja. Näillä näkymin kevätlukukausi alkaa 27.1.2022 kurssien omien aikataulujen mukaisesti. Kursseja jatketaan keväällä mahdollisuuksien mukaan niin, että saadaan kokoontumiskerrat ja suunnitellut tunnit täyteen. Kevään 12062 Matkailuespanjan alkeet ja 12063 Matkailuespanja, jatko -kurssit ovat kuitenkin poikkeus, sillä ne alkavat aikataulun mukaisesti verkossa, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 7.

Ennen ilmoittautumista huomioi seuraavat asiat:

1. Kevään 2022 kursseille ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 1.12.2021 klo 8 (poikkeuksena muskarit ja yksityislaulu- ja soittotunnit).  

2. Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Kurssien laskut lähetetään postitse ilmoittautumisen yhteydessä annettuun osoitteeseen. Kurssin voi käydä myös maksamassa kirjaston Iitti-pisteessä (Kausansaarentie 3, 47400 Kausala).

3. Kurssin voi maksaa Tyky- tai Smartum-seteleillä kuukauden sisällä kurssin alkamisesta. Kurssin voi maksaa myös ePassilla, Smartum Pay-, Eazybreak- tai Edenred-mobiilisovelluksilla. Maksaessasi näillä maksutavoilla, muista ilmoittaa siitä opiston toimistolle. Laskunhallintajärjestelmämme ei keskustele ePassin/SmartumPayn/Eazybreak/Edenred -järjestelmien kanssa. Näin vältetään asiakkaalle aiheettomasti lähtevät laskut ja ylimääräinen työ.

4. Kurssimaksun alennusta haetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Alennusta voivat saada:  

- Työttömät saavat -50 %:n alennuksen kurssimaksusta. Alennuksen saamiseksi rehtorille tulee toimittaa kuukauden sisällä kurssin alkamisesta todistus työnhaun voimassaolosta.
- Opintoseteliä (arvo 15 €) voi anoa opiskelija, joka on maahanmuuttaja, alhaisen pohjakoulutuksen omaava, oppimisvaikeuksia kokeva, senioriväestöön kuuluva, eläkkeellä oleva. Opintoseteli on Opetusministeriön myöntämä valtionavustus (vuodelle 2020-2021 kansalaisopistolle myönnettiin opintoseteleitä 1 500 €:n arvosta). Edun voi saada yhteen kurssiin/lukuvuosi. Toisen alennuksen voi saada vain sillä edellytyksellä, että jokainen ensisijainen hakija on saanut setelin ja seteleitä on yhä keväällä jäljellä.
- Vähävaraiselle, joka haluaa opiskella useammassa kuin kahdessa ryhmässä, voi rehtori myöntää maksuvapautuksen kurssista hakemuksen perusteella. Erillinen perusteltu hakemus toimitetaan rehtorille kuukauden sisällä kurssin alkamisesta. Opiskelijat hankkivat itse opiskelussa tarvittavat henkilökohtaiset tarvikkeet ja oppimateriaalit, Muutamilla kursseilla on myös materiaalimaksuja yhteisesti hankituista tai opettajalta ostettavista materiaaleista sekä opetusaiheen luonteesta johtuvia lisämaksuja.

5. Opintoryhmän alkamisen edellytys on, että ryhmään on ilmoittautunut riittävä määrä opiskelijoita.

6. Lukukauden kestävillä 12 viikon kursseilla kurssin voi perua kahden viikon sisällä kurssin alkamisesta joko puhelimitse (puh 040 55 46 502), kirjallisesti (Kansalaisopisto, PL 32, 47401 Kausala) tai sähköpostitse (kansalaisopisto@iitti.fi). Kursseilla, joilla on ennakkoilmoittautuminen, peruutukset on tehtävä viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä. Peruuttamattomasta kurssi-ilmoittautumisesta peritään koko kurssin hinta. Maksettuja kurssimaksuja ei palauteta.

7. Terveydellisistä syistä peruminen edellyttää lääkärintodistuksen toimittamista toimistoon. Koko lukukauden kurssista veloitetaan perumiseen mennessä pidetyt kerrat.

8. Opistosta riippumattomista syistä johtuvista sali- tai muiden tilavuorojen peruuntumisesta tai opettajan poissaolon takia opetuskerran peruuntumisesta ilmoitetaan mahdollisuuksien mukaan opiskelijoille sekä pyritään järjestämään korvaava opetuskerta. Yksi peruttu kurssikerta ei oikeuta opiskelijaa hyvitykseen kurssimaksusta.

9. Opistosta johtumattomista syistä (esim. korona) kurssit voidaan muuttaa etäopetukseksi osittain tai kokonaan.

Tervetuloa kursseille!