Hyvinkään Opisto

Kielet Haku
På svenska In English

Kevään 2022 kurssien ilmoittautuminen on käynnissä.

Hyvinkään Opisto siirtää kevätkauden aloitusta. Kevätkausi alkaa 17.1.2022. Poikkeuksena verkkokurssit ja lukutaitokoulutus.

Tiedotamme nettisivuillamme, aloitammeko opetuksen tuolloin lähiopetuksena vai etäopetuksena. Odotamme vielä tarkempaa ohjeistusta viranomaisilta.


1. Lue OHJEET (vas. vihreä palkki). 

Korona ohjeet linkki www.hyvinkaa.fi/opisto/kurssilaisen-tietopaketti/kurssilaisen-koronaohjeistus/

2. VALITSE KURSSIT. Huomaa, että tähdillä merkityillä kursseilla on valmius siirtyä etäopetukseen (poikkeustilanteessa).

3. TÄYTÄ HENKILÖTIEDOT. Tiedoissa kysytään henkilötunnusta (tämä tulee ilmoittaa laskutuksen sekä kansalaisopistoja koskevan tilastointivelvoitteen vuoksi). Mikäli ilmoittautuja on alaikäinen, tulee myös huoltajan henkilötunnus ja osoite ilmoittaa Lisää maksajan tiedot –painikkeen kautta. Huom!  Lapsi-aikuinen-kurssilla ilmoittautuminen lapsen tiedoilla ja aikuisen tiedot laskutusosoitteeksi.

4. Paina LÄHETÄ ILMOITTAUTUMINEN. Ilmoittautuminen on sitova.

5. Näet KOOSTEEN ilmoittautumisestasi näytöllä. Ota muistiin ilmoittautumisnumero, tiedot ilmoittautumisesta voi myös tulostaa. Sähköpostiisi tulee vahvistus heti (mikäli kirjoitit sen oikein).

6. MAKSAMINEN.
- Huom. kursseja ei voi maksaa ilmoittautumisen yhteydessä poikkeustilanteen vuoksi, paitsi yleisluennot.

- Ilmoittautuessasi sitoudut osallistumaan kurssille ja maksamaan kurssimaksun. Laskutus aloitetaan kun kurssit ovat alkaneet.
- Sähköpostiin lähetetään maksulinkki. Maksulinkin kautta voi maksaa kolmella eri tavalla: verkkomaksulla (pankkikuvakkeet), Smartumilla (ei mobiilimaksuna) tai ePassilla (Sportti- tai Kulttuuripassi). Maksulinkki on voimassa 7 vrk, tämän jälkeen maksulinkki sulkeutuu. Uutta maksulinkkiä ei lähetetä. Mikäli maksulinkin eräpäivä on ehtinyt jo sulkeutua, tai et halua käyttää maksulinkkiä tai sinulla ei ole sähköpostia, Opisto lähettää myöhemmin paperilaskun kotiin (paperilaskulla on oma eräpäivänsä).

- Mikäli käytät SmartumPay-mobiilisovellusta, ilmoita sähköpostilla toimistoon viimeistään kurssin alkaessa sen kurssin nimi ja numero, jota maksu koskee (sähköpostiisi tullut kuitti tai kuvakaappaus SmartumPay-sovelluksen kuitista). Tai mikäli sinulla on Smartum-setelit, toimita ne toimistoon viimeistään kurssin alkaessa.

- Mikäli käytät Edenrediä (MyEdenred) tai Mobiilimaksua, ilmoita sähköpostilla toimistoon viimeistään kurssin alkaessa sen kurssin nimi ja numero, jota maksu koskee. Edenredin Virike-setelit on toimitettava toimistoon viimeistään kurssin alkaessa.

- ePassilla (Sportti- tai Kulttuuripassi) on mahdollista maksaa vain sähköpostin maksulinkin kuvakkeen kautta 7 vrk ajan, ei puhelinnumerolla eikä mobiilimaksuna.

- Mikäli kurssi on jo ehditty laskuttaa, muita maksuvälineitä ei enää huomioida.

Tietyillä kursseilla: 1. kotitalouskurssit 2. kurssit, joissa lapsi mukana tai 3. materiaalihankinnat ei voi maksaa Smartumin, Edenredin eikä ePassin maksuvälineillä. Verottajan ohje, ko. maksuvälineet ovat henkilökohtaisia.

Maksamatta jättäminen tai kurssille tulematta jättäminen ei ole peruutus!
Laskua koskevat huomautukset on tehtävä ennen eräpäivää Opiston toimistoon.
Maksumuistutukset ja perinnän hoitaa Sarastia Kuntaperintä.

7. ALENNUKSET

- Työttömänä työnhakijana saat 30 % alennuksen yhdestä vähintään 45 € arvoisesta kurssista lukuvuonna, lukuun ottamatta jo valmiiksi alennettuja kursseja (maininta Opetushallituksen tukemaa koulutusta). Alennusta varten tulosta www.te-palvelut.fi-sivuilta (Oma asiointi) todistus työnhakusi voimassaolosta. Toimita se toimistoon viimeistään kurssin alkaessa. Todistuksen voi myös lähettää sähköpostin liitteenä. Alennukseen oikeuttava lasku lähetetään sähköpostilla (maksulinkki) tai paperilaskuna kotiin. Alennus on henkilökohtainen. Laskutuksen jälkeen toimitettuja tositteita ei huomioida.

- Opiskelijana (yli 16-v.) saat voimassaolevalla opiskelijakortilla 20 % alennuksen yhdestä vähintään 45 € arvoisesta kurssista lukuvuonna. Alennuksen saat näyttämällä opiskelijakorttia tai muuta koulusta saatua todistusta toimistossa viimeistään kurssin alkaessa. Alennukseen oikeuttava lasku lähetetään sähköpostilla (maksulinkki) tai paperilaskuna kotiin. Alennus on henkilökohtainen. Laskutuksen jälkeen toimitettuja tositteita ei huomioida.

- Senioreille ja maahanmuuttajille. Opetushallitus on myöntänyt Hyvinkään Opistolle opintosetelitukea lukuvuodeksi 2021-2022 erityisryhmien opintokustannusten tukemiseen. Tuki on kohdistettu senioreille, maahanmuuttajille ja muille erityisryhmille kohdennetuille kursseille. Kurssit ovat VALMIIKSI ALENNETTUJA ja niiden yhteydessä on maininta: Opetushallituksen tukemaa koulutusta.

8. PERUMINEN. Kurssille ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta toimistoon viimeistään kymmenen (10) päivää ennen kurssin alkamista - ei opettajalle eikä puhelinvastaajaan! Tämän jälkeen (1-9 pv) peruutusmaksu on 24 €. Mikäli peruu kurssin aloituspäivänä tai sen jälkeen, Opisto laskuttaa koko kurssimaksun.

Huom. Maksamatta jättäminen tai kurssille tulematta jättäminen ei ole peruutus!
Maksumuistutukset ja perinnän hoitaa Sarastia Kuntaperintä.

9. SAIRASTUMINEN. Yksittäisiä poissaoloja ei tarvitse ilmoittaa. Mikäli sairastuminen estää osallistumisen yli puoleen opintokerroista, voi puolet kurssimaksusta saada takaisin lääkärintodistuksen perusteella; ota yhteyttä toimistoon. Smartum, Edenred tai ePassi-maksajalle palautus lahjakorttina. Opisto ei tee alle 20 € palautusta.

10. OPISTOLLA ON OIKEUS PERUA KURSSI, mikäli ilmoittautuneita ei ole riittävästi tai muuttuneen tilanteen vuoksi. Tällöin kurssi perutaan viikkoa ennen alkamisaikaa tekstiviestillä. Huom! Tekstiviestiin ei voi vastata, koska se tulee viestipalvelusta.

11. OPISTO KESKEYTTÄÄ KURSSIN
Opisto voi keskeyttää käynnissä olevan kurssin, mikäli opiskelijamäärä putoaa toistuvasti määritellyn minimitason alapuolelle. Keskeytyksistä päätetään tapauskohtaisesti. Mikäli koko lukuvuoden tai lukukauden pituinen kurssi keskeytetään, voi se keskeytysilmoituksen saatuaan jatkua vielä kaksi kokoontumiskertaa. Lyhyemmillä kursseilla karenssiaikaa ei noudateta. Opiskelijamäärän vähentymisestä johtuvassa keskeytyksessä kurssimaksua ei palauteta.

12. Koko lukuvuoden kurssit, joilla on tilaa kevätkaudelle, niille voi ilmoittautua kevään ilmoittautumisen yhteydessä. Huomioi, että kurssimaksu on kalliimpi kuin koko vuodeksi ilmoittautuneilla.

Kurssien alkamisesta ei lähetetä erillistä vahvistusta.

Hyvinkään Opisto, uusi osoite: Kenkätehtaankatu 1/Suutarinkuja 6, 05900 Hyvinkää
hyvinkaanopisto@hyvinkaa.fi

Ajankohtaista

 • 110428K

  NYPLÄYS

  Kurssimaksu: 59,00 €
  Opettaja: Nina Schwarz
  Paikka: Kipinä, B138 Kuvataide, Kenkätehtaankatu 1, 05900 Hyvinkää
  Tunteja: 30,00    Kevätlukukausi: 8.2.2022 - 12.4.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 26.1.2022 10.00
  Paikkoja: 11
  kurssilla on tilaa
 • 129808K

  ARABIAN PUHEKIELEN JATKOALKEET*

  Kurssimaksu: 53,00 €
  Opettaja: Shadi Trad
  Paikka: Kipinä, B112, Kenkätehtaankatu 1, 05900 Hyvinkää
  Tunteja: 24,00    Kevätlukukausi: 5.3.2022 - 30.4.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 8.12.2021 10.00
  Paikkoja: 18
  kurssilla on tilaa
 • 129809K

  KIINAN ALKEIDEN JATKOKURSSI*

  Kurssimaksu: 53,00 €
  Opettaja: Janne Heikkinen
  Paikka: Kipinä, B111, Kenkätehtaankatu 1, 05900 Hyvinkää
  Tunteja: 24,00    Kevätlukukausi: 29.1.2022 - 19.3.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 8.12.2021 10.00
  Paikkoja: 18
  kurssilla on tilaa
 • 999916

  HARJOITTELE KURSSILLE ILMOITTAUTUMISTA

  Opettaja: Teija Testaaja
  Paikka: Kipinä, A104 Ruokailu, Kenkätehtaankatu 1, 05900 Hyvinkää
  Tunteja: 0,67    Syyslukukausi: 17.9.2021 - 17.9.2021
  Tunteja: 0,67    Kevätlukukausi: 1.1.2022 - 27.5.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 10.8.2021 10.00
  Paikkoja: 50
  kurssilla on tilaa
 • 8302157

  MINDFULNESS-PÄIVÄ - Rentoutusta ja Stressinhallintaa Mindfulnessin avulla

  Kurssimaksu: 24,00 €
  Opettaja: Maija Heikkilä
  Paikka: Kipinä, Monitoimitila B144, Kenkätehtaankatu 1, 05900 Hyvinkää
  Tunteja: 5,33    Kevätlukukausi: 5.2.2022 - 5.2.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 8.12.2021 10.00
  Paikkoja: 15
  kurssilla on tilaa