Hyvinkään Opisto

Kielet Haku
På svenska In English

Tervetuloa Hyvinkään Opistoon. 

ILMOITTAUTUMISAIKA syksyn 2020 kursseille on alkanut ma 8.6. Ilmoittautuminen on mahdollista koko kesän ja syksyn ajan netissä. Puhelimitse voi ilmoittautua toimiston aukioloaikoina ma-to klo 9-15, pe klo 9-14.


HUOM. Syksyllä 2020 alkavia kursseja ei voi maksaa ilmoittautumisen yhteydessä, Opisto laskuttaa kurssit (poikkeustilanne).


OHJEET NETTI-ILMOITTAUTUMISEEN:

1. Lue ensin OHJEET. Oppitunnin pituus on 45 min.

2. VALITSE KURSSIT. Voit Ilmoittautua samalla kertaa useammallekin kurssille. Sinulla on 20 min. aikaa tehdä ilmoittautuminen, aika näkyy ruudulla.

3. TÄYTÄ HENKILÖTIEDOT. Tiedoissa kysytään henkilötunnusta (tämä tulee ilmoittaa laskutuksen sekä kansalaisopistoja koskevan tilastointivelvoitteen vuoksi). Mikäli ilmoittautuja on alaikäinen, tulee myös huoltajan henkilötunnus ja osoite ilmoittaa Lisää maksajan tiedot –painikkeen kautta. Huom!  Lapsi-aikuinen-kurssilla ilmoittautuminen lapsen tiedoilla ja aikuisen tiedot laskutusosoitteeksi.

4. Muista lopuksi painaa LÄHETÄ ILMOITTAUTUMINEN.

5. Näet KOOSTEEN lähetetystä ilmoittautumisestasi näytöllä. Ota muistiin ilmoittautumisnumero, tiedot ilmoittautumisesta voi myös tulostaa.

6. MAKSAMINEN. Ilmoittautuessasi sitoudut osallistumaan kurssille ja maksamaan kurssimaksun.

- HUOM. Ilmoittautumisen yhteydessä ei voi maksaa syksyllä 2020 alkavia kursseja (poikkeustilanne). Hyvinkään Opisto laskuttaa kurssit sen jälkeen, kun kurssi on alkanut joko lähettämällä sähköpostiin maksulinkin tai paperilaskun kotiin. Maksulinkin kautta voi maksaa verkkomaksulla, Smartum Saldolla tai ePassilla (Sportti- tai Kulttuuripassi). Maksulinkki on voimassa kaksi viikkoa, tämän jälkeen maksulinkki poistuu. Mikäli et halua käyttää maksulinkkiä, tai sinulla ei ole sähköpostia, Opisto lähettää paperilaskun kotiin.

- Tietyillä kursseilla: 1. kotitalouskurssit 2. kurssit, joissa lapsi mukana tai 3. materiaalihankinnat ei voi maksaa Smartumin, Edenredin eikä ePassin maksuvälineillä. Ko. maksuvälineet ovat henkilökohtaisia.

- Mikäli olet oikeutettu työttömän tai opiskelijan alennukseen, katso kohta Alennukset.
- Smartum verkossa (oma.smartum.fi), Edenred verkossa (MyEdenred) tai Mobiilimaksulla maksava, ilmoita sähköpostilla toimistoon viimeistään kurssin alkaessa sen kurssin nimi ja numero, jota maksu koskee.
- Smartum-setelit tai Edenredin Virike-setelit on toimitettava toimistoon viimeistään kurssin alkaessa.
- ePassilla on mahdollista maksaa vain maksulinkillä kuvakkeen kautta kahden viikon ajan.
- Lasku. Jos et halua maksaa maksulinkin kautta tai muilla maksutavoilla (nettisivuilla Smartum, Edenred), sinulle lähetetään kotiin paperilasku kurssin alkamisen jälkeen.

- Laskua koskevat huomautukset on tehtävä ennen eräpäivää.
- Mikäli kurssi on jo ehditty laskuttaa, muita maksuvälineitä ei enää huomioida. 

7. ALENNUKSET työttömälle ja opiskelijalle.

- Työttömänä työnhakijana saat 50 % alennuksen yhdestä vähintään 40 € arvoisesta kurssista, lukuun ottamatta jo valmiiksi alennettuja kursseja (maininta Opetushallituksen tukemaa koulutusta). Alennusta varten tulosta www.te-palvelut.fi-sivuilta (Oma asiointi) todistus työnhakusi voimassaolosta. Toimita se toimistoon viimeistään kurssin alkaessa. Todistuksen voi myös lähettää sähköpostin liitteenä. Alennukseen oikeuttava lasku lähetetään sähköpostilla (maksulinkki) tai paperilaskuna kotiin. Alennus on henkilökohtainen. Laskutuksen jälkeen toimitettuja tositteita ei huomioida.

- Opiskelijana (yli 16-v.) saat voimassaolevalla opiskelijakortilla 20 % alennuksen yhdestä vähintään 40 € arvoisesta kurssista. Alennuksen saat näyttämällä opiskelijakorttia tai muuta koulusta saatua todistusta toimistossa viimeistään kurssin alkaessa. Alennukseen oikeuttava lasku lähetetään sähköpostilla (maksulinkki) tai paperilaskuna kotiin. Alennus on henkilökohtainen. Laskutuksen jälkeen toimitettuja tositteita ei huomioida.

- Senioreille ja maahanmuuttajille. Opetushallitus on myöntänyt Hyvinkään Opistolle opintosetelitukea lukuvuodeksi 2020-2021 erityisryhmien opintokustannusten tukemiseen. Tuki on kohdistettu senioreille, maahanmuuttajille ja muille erityisryhmille kohdennetuille kursseille. Kurssit ovat VALMIIKSI ALENNETTUJA ja niiden yhteydessä on maininta: Opetushallituksen tukemaa koulutusta.

8. PERUMINEN. Kurssille ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta toimistoon viimeistään seitsemän (7) päivää ennen kurssin alkamista - ei opettajalle eikä puhelinvastaajaan! Tämän jälkeen peruutusmaksu on 23 €.  Jos kurssi on jo alkanut, Opisto laskuttaa koko kurssimaksun. Sairaustapauksessa ota yhteyttä toimistoon. Opisto ei palauta alle 10 € palautusta.

Huom. Maksamatta jättäminen tai kurssille tulematta jättäminen ei ole peruutus!

Maksumuistutukset ja perinnän hoitaa Sarastia Kuntaperintä.


Opistolla on oikeus perua kurssi, mikäli ilmoittautuneita ei ole riittävästi tai muuttuneen tilanteen vuoksi. Tällöin kurssi perutaan viikkoa ennen alkamisaikaa tekstiviestillä. Huom! Tekstiviestiin ei voi vastata, koska se tulee viestipalvelusta.

Kurssien alkamisesta ei lähetetä erillistä vahvistusta.

Hyvinkään Opisto, Helenenkatu 21, 05800 Hyvinkää
hyvinkaanopisto@hyvinkaa.fi