Hyvinkään Opisto

Kielet Haku
På svenska In English

Tervetuloa kursseille Hyvinkään Opistoon (kansalaisopisto), Kenkätehtaankatu 1/Suutarinkuja 6, 05900 Hyvinkää. Opiston kursseja on eri toimipaikoissa, katso kurssin tiedot.
hyvinkaanopisto@hyvinkaa.fi

Koronavirus on jäänyt kiertämään keskuuteemme – katso toimintatavat nyt - Keski-Uudenmaan Sote (keusote.fi)Koronavirus on jäänyt kiertämään keskuuteemme – katso toimintatavat nyt - Keski-Uudenmaan Sote (keusote.fi)

Kevään 2023 kurssit käynnissä, ja vielä on paljon kevään lyhytkursseja, joille voi ilmoittautua.

Kevään kurssimaksut on päivitetty, joten koko lukuvuoden kurssilla näkyvät hinnat ovat kevään osuudelle ilmoittautuneiden hinnat.

1. Lue OHJEET

2. VALITSE KURSSIT
Tutustu aina kurssin sisältöön Lisätiedot-kohdasta - ilmoittautuminen on sitova. Kursseja ei voi vaihtaa. Huomaa, että *tähdillä merkityillä kursseilla on valmius siirtyä tarvittaessa etäopetukseen. Kurssit on tarkoitettu yli 16-vuotiaille. Oppitunti on 45 min.

3. TÄYTÄ HENKILÖTIEDOT
Tiedoissa kysytään henkilötunnusta laskutuksen sekä kansalaisopistoja koskevan tilastointivelvoitteen vuoksi. Huom! Alle 18-vuotiailla ja Lapsi-aikuinen-kursseilla ilmoittaudutaan lapsen tiedoilla ja aikuisen tiedot kirjoitetaan laskutusosoitteeksi.

4. LÄHETÄ ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittautuessasi sitoudut osallistumaan kurssille ja maksamaan koko kurssimaksun.
Koko lukuvuoden kestävillä kursseilla (syksy + kevät), ilmoittautuminen on sitova myös kevätkaudeksi.
Kurssien alkamisesta ei lähetetä erillistä vahvistusta.

5. KOOSTE ilmoittautumisestasi tulee sekä näytölle että sähköpostiisi. Saat ilmoittautumistunnuksen, jolla voit katsoa kurssejasi ja voit itse perua kurssin 10 pv ennen kurssin alkua ilman kuluja tällä tunnuksella.

6. MAKSAMINEN
Kursseja ei voi maksaa ilmoittautumisen yhteydessä, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta (esim. yleisluennot). Syksyllä 90 € tai yli maksavat kurssit laskutetaan kahdessa erässä (1. erä syyskaudella, 2. erä kevätkaudella, ilmoittautuminen on sitova myös kevätkaudeksi). Muut kurssit laskutetaan yhdessä erässä. Kevään 2023 kurssit laskutetaan yhdessä erässä.

- Laskutus: sähköpostiin lähetetään maksulinkki kurssin alkaessa. Maksulinkin kautta voi maksaa verkkomaksulla (pankkikuvakkeet), Smartumilla (ei Mobiilimaksuna) tai ePassilla. Maksulinkki on voimassa 7 vrk. Tämän jälkeen maksulinkki sulkeutuu, eikä uutta maksulinkkiä lähetetä. Mikäli maksulinkki on ehtinyt sulkeutua, Opisto lähettää paperilaskun kotiin.

- SmartumPay-Mobiilisovelluksella tai Edenredillä (MyEdenred/Mobiili) voi maksaa ennakkoon tai maksulinkin voimassaoloaikana (7 vrk) ja maksusta on ilmoitettava toimistoon sähköpostilla (sähköpostiisi tullut kuitti tai kuvakaappaus sovelluksen kuitista) kurssin nimi ja numero. Tämä siksi, että tieto maksusta ei siirry automaattisesti Opiston järjestelmään. Jos et ole ilmoittanut suorituksesta, Opisto lähettää paperilaskun kotiin, eikä jälkikäteen maksuvälineitä huomioida.

- Smartum-setelit ja Edenredin Virike-setelit on toimitettava ennen kurssin alkua toimistoon (Kipinä 2. krs Opiston postilokero).

- ePassilla (Sportti- tai Kulttuuripassi) on mahdollista maksaa vain sähköpostin maksulinkin kuvakkeen kautta 7 vrk ajan, ei puhelinnumerolla eikä mobiilimaksuna.

- Mikäli kurssi on jo ehditty laskuttaa paperilla, muita maksuvälineitä ei enää huomioida.

Tietyillä kursseilla: kotitalouskurssit, kurssit, joissa lapsi on mukana tai kurssiin sisältyvät materiaalihankinnat Smartumin, Edenredin ja ePassin maksuvälineet eivät käy. (Verottajan ohje. Ko. maksuvälineet ovat henkilökohtaisia.)

Mikäli sinulla on maksamattomia kurssimaksuja Hyvinkään Opistoon et voi ilmoittautua uudelle kurssille.

Maksamatta jättäminen tai kurssille tulematta jättäminen ei ole peruutus!
Laskua koskevat huomautukset on tehtävä ennen eräpäivää Opiston toimistoon.
Maksumuistutukset ja perinnän hoitaa Sarastia Kuntaperintä.

7. ASIAKAS PERUU
Kurssille ilmoittautumisen voi perua maksutta viimeistään 10 päivää ennen kurssin alkamista ilmoittautumissivulla omalla ilmoittautumistunnuksella, sähköpostilla tai soittamalla toimistoon - ei opettajalle eikä puhelinvastaajaan. Tämän aikarajan jälkeen (1-9 pv) peruutusmaksu on 25 €, peruminen sähköpostilla tai soittamalla. Mikäli peruu kurssin aloituspäivänä tai sen jälkeen, Opisto laskuttaa koko kurssimaksun, peruminen sähköpostilla tai soittamalla.

Maksamatta jättäminen tai kurssille tulematta jättäminen ei ole peruutus!
Maksumuistutukset ja perinnän hoitaa Sarastia Kuntaperintä.

8. ALENNUKSET
- Työttömänä työnhakijana saat 30 % alennuksen yhdestä vähintään 50 € arvoisesta kurssista, lukuun ottamatta jo valmiiksi alennettuja kursseja (maininta Opetushallituksen tukemaa koulutusta). Alennusta varten tulosta www.te-palvelut.fi-sivuilta (Oma asiointi) todistus työnhakusi voimassaolosta. Toimita todistus toimistoon ennen kurssin alkua. Todistuksen voi myös lähettää sähköpostin liitteenä. Alennukseen oikeuttava lasku lähetetään sähköpostilla (maksulinkki) tai paperilaskuna kotiin. Alennus on henkilökohtainen. Laskutuksen jälkeen toimitettuja tositteita ei huomioida.

- Opiskelijana (yli 16-v.) saat voimassaolevalla opiskelijakortilla 20 % alennuksen yhdestä vähintään 50 € arvoisesta kurssista. Alennuksen saat näyttämällä opiskelijakorttia tai muuta koulusta saatua todistusta toimistossa ennen kurssin alkua. Alennukseen oikeuttava lasku lähetetään sähköpostilla (maksulinkki) tai paperilaskuna kotiin. Alennus on henkilökohtainen. Laskutuksen jälkeen toimitettuja tositteita ei huomioida.

- Seniorit ja maahanmuuttajat: Opetushallitus on myöntänyt Hyvinkään Opistolle opintosetelitukea lukuvuodeksi 2022-2023 erityisryhmien opintokustannusten tukemiseen. Tuki on kohdistettu senioreille, maahanmuuttajille ja muille erityisryhmille kohdennetuille kursseille. Kurssit ovat valmiiksi alennettuja ja niiden yhteydessä on maininta: Opetushallituksen tukemaa koulutusta.

9. SAIRASTUMINEN, KESKEYTTÄMINEN
Yksittäisiä poissaoloja ei tarvitse ilmoittaa. 

Kurssimaksua ei palauteta, vaikka opiskelija keskeyttäisi käynnissä olevan kurssin. Mikäli sairastuminen estää osallistumisen koko lukuvuoden (syksy + kevät) kestävällä kurssilla yli puoleen opintokerroista, voit saada puolet kurssimaksusta takaisin lääkärintodistuksen perusteella, ota yhteyttä toimistoon. Smartum, Edenred tai ePassi-maksajalle palautus lahjakorttina. Alle 20 € palautusta ei tehdä.

10. OPISTOLLA ON OIKEUS PERUA KURSSI, mikäli ilmoittautuneita ei ole riittävästi tai muuttuneen tilanteen vuoksi. Tällöin kurssi perutaan noin viikkoa ennen alkamisaikaa tekstiviestillä. Tekstiviestiin ei voi vastata, koska se tulee viestipalvelusta.

11. OPISTO KESKEYTTÄÄ KURSSIN
Opisto voi keskeyttää käynnissä olevan kurssin, mikäli opiskelijamäärä putoaa toistuvasti määritellyn minimitason alapuolelle. Keskeytyksistä päätetään tapauskohtaisesti. Mikäli koko lukuvuoden tai lukukauden pituinen kurssi keskeytetään, voi se keskeytysilmoituksen saatuaan jatkua vielä kaksi kokoontumiskertaa. Lyhyemmillä kursseilla karenssiaikaa ei noudateta. Opiskelijamäärän vähentymisestä johtuvassa keskeytyksessä kurssimaksua ei palauteta.