Hyvinkään Opisto

Kielet Haku
På svenska In English

Tervetuloa Hyvinkään Opistoon.

Kevään 2021 kursseille ilmoittautuminen on alkanut 7.12. ja on käynnissä koko kevään netissä tai puhelimitse ma-to klo 9-15, pe klo 9-14.

Covid-19 (korona) tilanteen vaikutukset Hyvinkään Opiston kevään 2021 opetukseen: 

Pyrimme järjestämään opinto-ohjelman mukaista lähiopetusta siltä osin, mitä kevään tilanne sallii. Seuraamme viranomaisten sekä ylläpitäjän ohjeistusta ja mukautamme tarvittaessa opetusta, opetusjärjestelyjä sekä ryhmäkokoja. Tiedotamme Opiston nettisivuilla www.hyvinkaanopisto.fi ja Facebookissa mahdollisista muutoksista. 

Päätös mahdollisesta lähiopetuksen keskeytyksestä ja etäopetukseen siirtymisestä tehdään aina terveydenhuollon viranomaisten sekä ylläpitäjän toimesta. Lähiopetuksen keskeytyessä kurssit pyritään ensisijaisesti siirtämään etäopetukseen. Niiden kurssien, jotka eivät sovellu etäopetukseen, peruuntuneet kurssikerrat siirretään mahdollisuuksien mukaan pidettäväksi kevään lopussa. Kevätkauden lopussa, kun näemme kurssien kokonaistilanteen, tiedotamme, miten mahdolliset pitämättömät kurssikerrat korvataan.

HUOM. Opiston kursseja ei voi maksaa ilmoittautumisen yhteydessä, Opisto laskuttaa kurssit (poikkeustilanne).

OHJEET NETTI-ILMOITTAUTUMISEEN:

1. Lue ensin OHJEET. Oppitunnin pituus on 45 min.

2. VALITSE KURSSIT. Voit Ilmoittautua samalla kertaa useammallekin kurssille. Sinulla on 20 min. aikaa tehdä ilmoittautuminen, aika näkyy ruudulla.

3. TÄYTÄ HENKILÖTIEDOT. Tiedoissa kysytään henkilötunnusta (tämä tulee ilmoittaa laskutuksen sekä kansalaisopistoja koskevan tilastointivelvoitteen vuoksi). Mikäli ilmoittautuja on alaikäinen, tulee myös huoltajan henkilötunnus ja osoite ilmoittaa Lisää maksajan tiedot –painikkeen kautta. Huom!  Lapsi-aikuinen-kurssilla ilmoittautuminen lapsen tiedoilla ja aikuisen tiedot laskutusosoitteeksi.

4. Muista lopuksi painaa LÄHETÄ ILMOITTAUTUMINEN, ilmoittautuminen on sitova.

5. Näet KOOSTEEN lähetetystä ilmoittautumisestasi näytöllä. Ota muistiin ilmoittautumisnumero, tiedot ilmoittautumisesta voi myös tulostaa. Sähköpostiisi tulee myös vahvistus heti (mikäli kirjoitit sen oikein.)

6. MAKSAMINEN. Ilmoittautuessasi sitoudut osallistumaan kurssille ja maksamaan kurssimaksun.

- Hyvinkään Opisto laskuttaa kurssin sen jälkeen, kun kurssi on alkanut. Sähköpostiin lähetetään maksulinkki. Maksulinkin kautta voi maksaa verkkomaksulla (pankkikuvakkeet), Smartumilla tai ePassilla (Sportti- tai Kulttuuripassi). Maksulinkki on voimassa kaksi viikkoa, tämän jälkeen maksulinkki sulkeutuu. Uutta maksulinkkiä ei lähetetä. Mikäli maksulinkin eräpäivä on ehtinyt jo sulkeutua, tai et halua käyttää maksulinkkiä tai sinulla ei ole sähköpostia, Opisto lähettää paperilaskun kotiin (paperilaskulla on oma eräpäivänsä).

- Tietyillä kursseilla: 1. kotitalouskurssit 2. kurssit, joissa lapsi mukana tai 3. materiaalihankinnat ei voi maksaa Smartumin, Edenredin eikä ePassin maksuvälineillä. Ko. maksuvälineet ovat henkilökohtaisia.

- Mikäli olet oikeutettu työttömän tai opiskelijan alennukseen, katso kohta Alennukset.
- Muut maksutavat:
- SmartumPay-mobiilisovellus, ilmoita sähköpostilla toimistoon viimeistään kurssin alkaessa sen kurssin nimi ja numero, jota maksu koskee (sähköpostiisi tullut kuitti tai kuvakaappaus SmartumPay-sovelluksen kuitista).
- Edenred verkossa (MyEdenred) tai Mobiilimaksulla maksava, ilmoita sähköpostilla toimistoon viimeistään kurssin alkaessa sen kurssin nimi ja numero, jota maksu koskee.
- Smartum-setelit on toimitettava toimistoon viimeistään kurssin alkaessa.
- Edenredin Virike-setelit on toimitettava toimistoon viimeistään kurssin alkaessa.
- ePassilla (Sportti- tai Kulttuuripassi) on mahdollista maksaa vain maksulinkin kuvakkeen kautta kahden viikon ajan.

- Mikäli kurssi on jo ehditty laskuttaa, muita maksuvälineitä ei enää huomioida.

- Maksamatta jättäminen tai kurssille tulematta jättäminen ei ole peruutus!
- Laskua koskevat huomautukset on tehtävä ennen eräpäivää.
- Maksumuistutukset ja perinnän hoitaa Sarastia Kuntaperintä.

7. ALENNUKSET työttömälle ja opiskelijalle.

- Työttömänä työnhakijana saat 50 % alennuksen yhdestä vähintään 40 € arvoisesta kurssista lukuvuonna, lukuun ottamatta jo valmiiksi alennettuja kursseja (maininta Opetushallituksen tukemaa koulutusta). Alennusta varten tulosta www.te-palvelut.fi-sivuilta (Oma asiointi) todistus työnhakusi voimassaolosta. Toimita se toimistoon viimeistään kurssin alkaessa. Todistuksen voi myös lähettää sähköpostin liitteenä. Alennukseen oikeuttava lasku lähetetään sähköpostilla (maksulinkki) tai paperilaskuna kotiin. Alennus on henkilökohtainen. Laskutuksen jälkeen toimitettuja tositteita ei huomioida.

- Opiskelijana (yli 16-v.) saat voimassaolevalla opiskelijakortilla 20 % alennuksen yhdestä vähintään 40 € arvoisesta kurssista lukuvuonna. Alennuksen saat näyttämällä opiskelijakorttia tai muuta koulusta saatua todistusta toimistossa viimeistään kurssin alkaessa. Alennukseen oikeuttava lasku lähetetään sähköpostilla (maksulinkki) tai paperilaskuna kotiin. Alennus on henkilökohtainen. Laskutuksen jälkeen toimitettuja tositteita ei huomioida.

- Senioreille ja maahanmuuttajille. Opetushallitus on myöntänyt Hyvinkään Opistolle opintosetelitukea lukuvuodeksi 2020-2021 erityisryhmien opintokustannusten tukemiseen. Tuki on kohdistettu senioreille, maahanmuuttajille ja muille erityisryhmille kohdennetuille kursseille. Kurssit ovat VALMIIKSI ALENNETTUJA ja niiden yhteydessä on maininta: Opetushallituksen tukemaa koulutusta.

8. PERUMINEN. Kurssille ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta toimistoon viimeistään seitsemän (7) päivää ennen kurssin alkamista - ei opettajalle eikä puhelinvastaajaan! Tämän jälkeen peruutusmaksu on 23 €.  Jos kurssi on jo alkanut, Opisto laskuttaa koko kurssimaksun.

Huom. Maksamatta jättäminen tai kurssille tulematta jättäminen ei ole peruutus!
Maksumuistutukset ja perinnän hoitaa Sarastia Kuntaperintä.

9. SAIRASTUMINEN. Yksittäisiä poissaoloja ei tarvitse ilmoittaa. Mikäli sairastuminen estää osallistumisen yli puoleen opintokerroista, voi puolet kurssimaksusta saada takaisin lääkärintodistuksen perusteella; ota yhteyttä toimistoon. Smartum, Edenred tai ePassi-maksajalle palautus lahjakorttina. Opisto ei tee alle 20 € palautusta.

Opistolla on oikeus perua kurssi, mikäli ilmoittautuneita ei ole riittävästi tai muuttuneen tilanteen vuoksi. Tällöin kurssi perutaan viikkoa ennen alkamisaikaa tekstiviestillä. Huom! Tekstiviestiin ei voi vastata, koska se tulee viestipalvelusta.

KURSSIN KESKEYTTÄMINEN
Opisto voi keskeyttää käynnissä olevan kurssin, mikäli opiskelijamäärä putoaa toistuvasti määritellyn minimitason alapuolelle. Keskeytyksistä päätetään tapauskohtaisesti. Mikäli koko lukuvuoden tai lukukauden pituinen kurssi keskeytetään, voi se keskeytysilmoituksen saatuaan jatkaa vielä kaksi kokoontumiskertaa. Lyhyemmillä kursseilla karenssiaikaa ei noudateta. Opiskelijamäärän vähentymisestä johtuvassa keskeytyksessä kurssimaksua ei palauteta.

Kurssien alkamisesta ei lähetetä erillistä vahvistusta.

Hyvinkään Opisto, Helenenkatu 21, 05800 Hyvinkää -> uusi osoite 11.1.2021 alkaen Kenkätehtaankatu 1/Suutarinkuja 6, 05900 Hyvinkää
hyvinkaanopisto@hyvinkaa.fi

Ajankohtaista

 • 100403L

  KOTIÄÄNITTÄMISEN LYHYTKURSSI ETÄNÄ

  Kurssimaksu: 29,00 €
  Opettaja: John Snellman
  Paikka: Verkkokurssi
  Tunteja: 8,00    Kevätlukukausi: 9.5.2021 - 30.5.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 4.5.2021 10.00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 710408

  RETKEILYÄ KIIREETTÖMÄSTI OPPAAN KANSSA

  Kurssimaksu: 28,00 €
  Opettaja: Luonto- ja eräopas Tiina Pengerkoski
  Paikka: Toimipaikka avoin
  Tunteja: 7,99    Kevätlukukausi: 5.5.2021 - 19.5.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 7.12.2020 10.00
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 830131A

  SUVIN JUOKSUKOULU ALOITTELIJOILLE

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja: Suvi Selvenius
  Paikka: Härkävehmaankatu 9, Parkkipaikka
  Tunteja: 5,32    Kevätlukukausi: 6.5.2021 - 27.5.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 7.12.2020 10.00
  Paikkoja: 12
  kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle
 • 830131B

  SUVIN JUOKSUKOULU ALOITTELIJOILLE TI

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja: Suvi Selvenius
  Paikka: Härkävehmaankatu 9, Parkkipaikka
  Tunteja: 5,32    Kevätlukukausi: 4.5.2021 - 25.5.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 7.12.2020 10.00
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 830132K

  SUVIN JUOKSUKOULU AKTIIVIHARRASTAJILLE

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja: Suvi Selvenius
  Paikka: Härkävehmaankatu 9, Parkkipaikka
  Tunteja: 5,32    Kevätlukukausi: 6.5.2021 - 27.5.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 7.12.2020 10.00
  Paikkoja: 13
  kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle
 • 830135L

  PORTAITA JA LIHASKUNTOA

  Kurssimaksu: 28,00 €
  Opettaja: LitM Tarja Koski-Sipilä
  Paikka: Sveitsin portaat, Härkävehmaankatu 9, 05900 Hyvinkää
  Tunteja: 9,31    Kevätlukukausi: 5.5.2021 - 16.6.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 7.12.2020 10.00
  Paikkoja: 10
  kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle
 • 830138L

  FRISBEEGOLF TUTUSTUMINEN Kaupungin työntekijöille ilmainen

  Kurssimaksu: 15,00 €
  Opettaja: Sami Katko
  Paikka: Kokoontumispaikka Sahanmäki DGP, Niinistönkatu 19
  Tunteja: 5,34    Kevätlukukausi: 10.5.2021 - 17.5.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 7.12.2020 10.00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa