Hyvinkään Opisto

Kielet Haku
På svenska In English

Hyvinkään Opiston kurssit ovat keskeytetty toistaiseksi 14.3. alkaen. Tämän takia myös ilmoittautuminen on suljettu toistaiseksi.
OHJEET NETTI-ILMOITTAUTUMISEEN:

ILMOITTAUTUMISAIKA kevään 2020 kursseille alkaa ma 9.12. klo 10.00. Puhelimitse voi ilmoittautua toimiston aukioloaikoina (klo ma-to klo 9-15, pe klo 9-14).

1. Lue ensin OHJEET. Oppitunnin pituus on 45 min.

2. VALITSE KURSSIT. Voit Ilmoittautua samalla kertaa useammallekin kurssille. Sinulla on 20 min. aikaa tehdä ilmoittautuminen, aika näkyy ruudulla. (Huom! ePassin SporttiPassilla tai KulttuuriPassilla maksaessasi on jokaiselle kurssille ilmoittauduttava erikseen.) 

3. TÄYTÄ HENKILÖTIEDOT. Tiedoissa kysytään henkilötunnusta (tämä tulee ilmoittaa laskutuksen sekä kansalaisopistoja koskevan tilastointivelvoitteen vuoksi). Mikäli ilmoittautuja on alaikäinen, tulee myös huoltajan henkilötunnus ja osoite ilmoittaa Lisää maksajan tiedot –painikkeen kautta. Huom!  Lapsi-aikuinen-kurssilla ilmoittautuminen lapsen tiedoilla ja aikuisen tiedot laskutusosoitteeksi.

4. Muista lopuksi painaa LÄHETÄ ILMOITTAUTUMINEN. 

5. Näet KOOSTEEN lähetetystä ilmoittautumisestasi näytöllä. Ota muistiin ilmoittautumisnumero, tiedot ilmoittautumisesta voi myös tulostaa.

6. MAKSAMINEN. Ilmoittautuessasi sitoudut osallistumaan kurssille ja maksamaan kurssimaksun.

- Tietyillä kursseilla: 1. kotitalouskurssit 2. kurssit, joissa lapsi mukana tai 3. materiaalihankinnat ei voi maksaa Smartumin, Edenredin eikä ePassin maksuvälineillä.

- Mikäli olet oikeutettu työttömän tai opiskelijan alennukseen, katso kohta Alennukset.

- Verkkomaksu on ensisijainen maksutapa ilmoittautumisen yhteydessä. 

- Vain ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollista maksaa Smartum Saldolla, SporttiPassilla tai KulttuuriPassilla.
- Smartum Saldo verkossa (oma.smartum.fi) tai Edenred verkossa (MyEdenred) maksu nettisivujen kautta (ilmoita sähköpostilla toimistoon viimeistään kurssin alkaessa sen kurssin nimi ja numero, jota maksu koskee).

- Smartum- tai Virike-setelit (toimita toimistoon viimeistään kurssin alkaessa).
 - Lasku. Jos et halua maksaa ilmoittautumisen yhteydessä tai muilla maksutavoilla, sinulle lähetetään kotiin PAPERILASKU kurssin alkamisen jälkeen. Laskua koskevat huomautukset on tehtävä ennen eräpäivää.
 - Mikäli kurssi on jo ehditty laskuttaa, muita maksuvälineitä ei enää huomioida. 

7. ALENNUKSET työttömälle ja opiskelijalle.

- Työttömänä työnhakijana saat lukukausittain 50 % alennuksen yhteen vapaasti valitsemaasi vähintään 40 € arvoiseen kurssiin, lukuun ottamatta jo valmiiksi alennettuja kursseja (maininta Opetushallituksen tukemaa koulutusta). Mikäli ilmoittaudut netissä, älä maksa kurssia suoraan pankkikuvakkeen kautta! Alennuksen saadaksesi tulosta TE-toimiston verkkopalvelusta todistus työnhakusi voimassaolosta ja toimita se toimistoon viimeistään kurssin alkaessa. Todistuksen voi myös lähettää sähköpostin liitteenä. Alennukseen oikeuttava lasku lähetetään sinulle kotiin. Alennus on henkilökohtainen. Jo laskutettuun kurssimaksuun alennusta ei myönnetä.

- Opiskelijana saat lukukausittain voimassaolevalla opiskelijakortilla 20 % alennuksen yhteen vapaasti valitsemaasi 40 € arvoiseen kurssiin. Mikäli ilmoittaudut netissä, älä maksa kurssia suoraan pankkikuvakkeen kautta! Alennuksen saat näyttämällä opiskelijakorttia tai muuta koulusta saatua todistusta toimistossa viimeistään kurssin alkaessa. Alennus on henkilökohtainen. Jo laskutettuun kurssimaksuun alennusta ei myönnetä.

Alennukset senioreille ja maahanmuuttajille. Opetushallitus on myöntänyt Hyvinkään Opistolle opintosetelitukea lukuvuodeksi 2019-2020 erityisryhmien opintokustannusten tukemiseen. Tuki on kohdistettu senioreille, maahanmuuttajille ja muille erityisryhmille kohdennetuille kursseille. Kurssit ovat VALMIIKSI ALENNETTUJA ja niiden yhteydessä on maininta: Opetushallituksen tukemaa koulutusta.

8. PERUMINEN. Kurssille ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta toimistoon viimeistään seitsemän päivää ennen kurssin alkamista - ei opettajalle eikä puhelinvastaajaan! Tämän jälkeen peruutusmaksu on 20 €.  Jos kurssi on jo alkanut, Opisto laskuttaa koko kurssimaksun. Sairaustapauksessa ota yhteyttä toimistoon.

Huom. Maksamatta jättäminen tai kurssille tulematta jättäminen ei ole peruutus!

Kurssien alkamisesta ei lähetetä erillistä vahvistusta. Jos kurssi ei toteudu, siitä ilmoitetaan tekstiviestillä. Huom! Tekstiviestiin ei voi vastata, koska se tulee viestipalvelusta.

Hyvinkään Opisto, Helenenkatu 21, 05800 Hyvinkää
hyvinkaanopisto@hyvinkaa.fi