null

Hiiden Opisto

Kielet Haku
På svenska In English

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuessasi hyväksyt ehdot ja sitoudut noudattamaan niitä. Täytä lomake huolellisesti. Varmista myös, että annat ajantasaisen kännykkänumerosi sekä sähköpostiosoitteesi.

Noudata ilmoittautumisaikoja, emme ota ilmoittautumisia vastaan etukäteen. Saat muistutuksen kurssin alkamisesta kaksi vuorokautta ennen kurssin aloituspäivää sähköpostiisi. Opistosta otetaan yhteyttä, jos kurssi peruuntuu tai olet saamassa opiskelupaikan varasijalta. Vain riittävä opiskelijamäärä takaa kurssin käynnistymisen. Kurssimaksun palautusoikeutta ei ole, mikäli kurssi peruuntuu kurssijärjestäjästä riippumattomista syistä.

Peruutusehdot

Ilmoittautuessasi kurssille sitoudut maksamaan kurssimaksun. Jos peruutat kurssipaikkasi viimeistään seitsemää (7) vuorokautta ennen kurssin alkua, ei kurssimaksua peritä. Myöhemmin peruttaessa veloitetaan peruutusmaksu. Maksettuja kurssimaksuja ei palauteta.
Kurssimaksun maksaminen on opiskelupaikan lunastus, joten kurssimaksuja ei hyvitetä opintojen keskeyttämisen vuoksi.

• Kurssipaikan peruutus on maksuton, mikäli se on tehty seitsemän (7) vuorokautta ennen kurssin alkua.
• Mikäli kurssipaikan peruu myöhemmin kuin seitsemän (7) vuorokautta ennen kurssin alkua, opiskelijalta peritään 10 € peruutusmaksu.
• Mikäli kurssipaikan peruu kurssin käynnistyttyä ja kurssista on käymättä alle puolet, opiskelijalta peritään puolikas kokonaiskurssimaksusta.
• Mikäli kurssipaikan peruu kurssin käynnistyttyä ja kurssista on käyty puolet tai yli puolet, opiskelijalta peritään koko kurssimaksu.
• Jos opiskelija peruu osallistumisen sairauden vuoksi, ei kurssimaksua eikä peruutusmaksua peritä. Kurssiperuutukset tehdään verkossa tai puhelimitse toimistoon.

Huom! Puhepostiin tai nettipalautelaatikkoon ei voi tehdä kurssiperuutuksia. Myös opisto voi peruuttaa suunnitellun kurssin, mikäli kurssille ei ole tarpeeksi osallistujia.

Alennukset

Opisto myöntää 50 %:n alennuksen työttömille, opiskelijoille ja koululaisille (2007 - 2009 syntyneet).  Alennus on henkilökohtainen. Toimita alennuksen saamiseksi todistus toimistoon heti ilmoittautumisesi jälkeen. Mikäli lasku on jo lähetetty, ei alennuksia voida enää myöntää.  Alennus ei koske avoimen yliopiston kursseja, erikoishinnoiteltuja  kursseja,  luentoja  eikä  aktiiviopiskelijan  etua  (katso kohta:  erikoishinnoitellut kurssit). 

Maksaminen ja maksutavat

Lasku lähetetään kotiosoitteeseen ja kukin lasku on maksettava omalla viitenumerollaan. Voit maksaa osan kursseista myös verkkomaksulla sähköisen ilmoittautumisen yhteydessä. Laskutuksen jälkeen ei voi maksaa muilla maksutavoilla. Laskut ja maksumuistutukset lähetetään Lowell Suomi Oy:n kautta. Laskutusta koskevissa asioissa tulee asioida Lowellin kanssa, yhteystiedot löytyvät laskusta. 

Epassi

Hiiden Opistolla voit maksaa Sportti- ja kulttuuripassilla internet-ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssimaksun maksaminen sillä jälkikäteen tai puhelimitse ilmoittautuessa ei ole mahdollista. Sportti- tai kulttuuripassilla maksettaessa on ilmoittauduttava jokaiselle kurssille erikseen. Sportti- ja kulttuuripassilla ei voi maksaa seuraavia kurssiryhmiä:

• taiteen perusopetus
• avoin yliopisto
• luennot
• ruoanvalmistus
• kielet
• muut tutkintoon tähtäävät kurssit

Huomaa lisäksi, että kumpikin passi on tarkoitettu ainoastaan sinun henkilökohtaiseen käyttöösi.

Smartum

Meillä voit maksaa Smartum-saldolla internet-ilmoittautumisen yhteydessä. Käyttäessäsi Smartum-saldoa, ehdot ovat kuten E-passilla maksettaessa (ks. yllä).

Opintoavustus

Hiiden Opiston maahanmuuttajaopiskelijat, eläkepäätöksen saaneet IT-opiskelijat ja yli 63-vuotiaat atk-opiskelijat voivat hakea vapautuksen kurssimaksusta (max. 2 kurssia/lukuvuosi). Opetushallituksen myöntämästä vapaan sivistystyön opintoseteliavustuksesta ja hakemuksesta saa lisätietoa kurssin opettajalta.

Erikoishinnoitellut kurssit

Mikäli kurssihinnan perässä on merkintä: ”ei alennuksia”, on se erikoishinnoiteltu kurssi, josta ei myönnetä alennuksia, eikä se kuulu aktiiviopiskelijaedun piiriin. Näitä kursseja ovat mm. kotitalouden kurssit, avoimen yliopiston kurssit, luennot jne. Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Perhekurssit

Perhekurssit on tarkoitettu aikuisille ja lapsille yhdessä. Sekä aikuinen että lapsi tulee ilmoittaa kurssille ja molemmilta laskutetaan kurssimaksu.

Learn and Link -kurssit

Learn and Link -kurssit ovat maahanmuuttajille tarkoitettuja kursseja. Kurssimaksun maksamiseen voi hakea opintoavustusta Hiiden Opiston toimistosta (max. 2 kurssia/lukuvuosi).

Oppikirjat ja materiaali

Oppikirjat ja materiaalit eivät kuulu kurssin hintaan. Opiskelijat hankkivat ja kustantavat materiaalit itse, ellei kurssin kohdalla toisin mainita. Kopiomaksu on 0,20 € / kopio.

Opetuskerran peruuntuminen

Opetuskerran peruuntumisesta ilmoitetaan puhelimitse, tekstiviestillä tai opetuspaikalla. Yhtä opetuskerran peruuntumista opettajan sairauden vuoksi ei korvata opiskelijalle ylimääräisellä opetuskerralla.

Opetustunnin pituus

Opetustunnin pituus on 45 minuuttia. Kurssin kohdalla tuntimäärä on merkitty lyhenteellä "t". Esimerkiksi: Opettajan nimi, 20 t, 39 €.

Tapaturmavakuutus

Opiskelijat ovat tapaturmavakuutettuja oppituntien aikana opiston järjestämissä ja valvomissa tilaisuuksissa ryhmätapaturmavakuutuksella. Korvauksissa noudatetaan julkisia terveydenhoitotaksoja. Vakuutus ei ole voimassa opetukseen liittyvien matkojen osalta.

Todistukset

Kurssin suorittamisesta on mahdollista saada 10 €:n maksullinen todistus.

Aktiiviopiskelijan etu

Maksamalla 171 € alkavalla lukuvuodella voi osallistua suurimpaan osaan opiston kursseista rajattomasti. Huom! Kursseille ilmoittauduttava erikseen. Aktiiviopiskelijaedun hakija - ethän käytä verkkomaksua kursseille ilmoittautuessa. Opiskelijan on ilmoittauduttava aktiiviopiskelijaksi opiston toimistoon 22.8. mennessä. Peruutusehdot koskevat myös aktiiviopiskelijaa. Avoimen yliopiston opetus, luentojen ovimaksut sekä ei alennuksia -kurssit eivät kuulu aktiiviopiskelijaedun piiriin.