null

Etelä-Helsingin kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

120885K Boh e mah! Arjen italiaa ja elekieltä

Uusi kurssi!

Oletko joskus joutunut tilanteeseen, jossa et tiedä, mitä vastata italiaksi vaikkapa kiitokseen, kehuun tai onnentoivotuksiin? Haluaisitko tutustua italialaiseen elekieleen? Askarruttaako sinua, miten italian ja suomen puhuttelu- ja tervehdyskäytännöt eroavat toisistaan? Miten tunteet näkyvät italialaisessa kommunikaatiossa? Entä mitä tarkoittaa boh tai mah? Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, tämä kurssi on sinua varten.

Tällä mukaansatempaavalla kurssilla tutustutaan ja syvennytään italialaiseen keskustelukulttuuriin jokapäiväisissä tilanteissa erityisesti ystävien ja läheisten kesken sekä joissakin asiointitilanteissa. 

Kurssin käytyäsi ymmärrät ja osaat käyttää tavallisia arjen fraaseja sekä tärkeimpiä eleitä sekä monia sellaisiakin ilmauksia, joista oppikirjat eivät kerro. Ymmärrät, mitä italialainen sanoo kuullessaan hämmästyttävän uutisen tai miten hän osoittaa innostusta tai tylsistymistä. Kurssin jälkeen osaat itsekin ilmaista pienin sanoin ja elein ystävällesi esim. kannustusta ja myötätuntoa. Osaat pyytää keskustelukumppaniltasi toistoa tai tarkennusta sekä päättää pitkäksi käyvän keskustelun kohteliaasti. Lisäksi osaat mm. onnitella sekä lähettää terveisiä. Kaupassa osaat kertoa myyjälle, että olet vain katselemassa. Kurssilla on reilusti tilaa opiskelijoiden omille kysymyksille ja keskustelulle.

Verkko-opiskeluna toteutettava kurssi sopii opiskelijoille, jotka ovat opiskelleet italiaa vähintään noin vuoden ja haluavat kehittää vuorovaikutustaitojaan ja kulttuurintuntemustaan. Osallistuminen ei edellytä vielä sujuvaa italian taitoa. Kurssi sopii kuitenkin hyvin myös edistyneemmille opiskelijoille. 

Opetuskielet ovat suomi ja italia. 

Kurssilla käytetään Zoom-verkkotyökalua ja Canvas-oppimisalustaa. Tarvitset sähköpostiosoitteen, tietokoneen, jossa on kamera ja mikrofoni, sekä yleiset tietokoneen käyttötaidot.

Opettaja Jenni pitää keskustelevasta ja kannustavasta opiskeluilmapiiristä ja antaa mieluusti tilaa opiskelijoidenkin ideoille. Opetuksessa painottuu tutustuminen tavalliseen italialaiseen elämään.

Opettajan oma materiaali.

Taitotaso A1.2 - B2.2

Tämä on teemakurssi, jolla kieltä opitaan jonkin teeman näkökulmasta. Lue lisää Etkon kielikursseista verkkosivuiltamme: https://bit.ly/kieletetkossa

Perustaso A1 – Suppea viestintä kaikkein tutuimmissa tilanteissa
A1.1 Kielitaidon alkeiden hallinta
A1.2 Kehittyvä alkeiskielitaito
A1.3 Toimiva alkeiskielitaito
Perustaso A2 – Välittömän sosiaalisen kanssakäymisen perustarpeet ja lyhyt kerronta
A2.1 Perustaidon alkuvaihe
A2.2 Kehittyvä peruskielitaito
Keskitaso B1 – Selviytyminen arkielämässä
B1.1 Toimiva peruskielitaito
B1.2 Sujuva peruskielitaito
Keskitaso B2 – Selviytyminen säännöllisessä kanssakäymisessä syntyperäisten kanssa
B2.1 Itsenäisen kielitaidon perustaso
B2.2 Toimiva itsenäinen kielitaito
Ylin taso C – Selviytyminen monissa vaativissa kielenkäyttötilanteissa
C1-C2 Taitavan kielenkäyttäjän tasoOpettaja: Nikkinen-Piraccini Jenni

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 18, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Verkko

Päivä ja kello: Ti: 17.30 - 19.00

Kevätlukukausi: 19.4.2022 - 24.5.2022 (12 oppituntia)

Kurssimaksu: 51,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 15.11.2021 10.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu