Etelä-Helsingin kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

120177K Omaelämäkerrallisen kirjoittamisen verkkokurssi ulkosuomalaisille ja paluumuuttajille

Verkkokurssi
Uusi kurssi!

Kurssilla kirjoitat omaelämäkerrallisia tekstejä suomen kielellä. Tutkit, miten elämän käännekohdat, oma ympäristö ja tärkeät ihmiset ja paikat kääntyvät teksteiksi ja tarinoiksi. Kirjoitat kaksi liuskaa tekstiä kerran viikossa opettajan laatimien harjoitteiden pohjalta. Palautetta ja kehitysideoita saat niin muilta kurssilaisilta kuin opettajalta. Kurssi sopii sekä aloitteleville että edistyneemmille kirjoittajille. Kurssilla voidaan opiskelijoiden niin halutessa työstää myös kaunokirjallisia tekstejä, kuten lyriikkaa ja proosaa, kuitenkin niin, että oma elämä toimii materiaalina.  

Kurssin jälkeen osaat työstää tekstiä palautteen pohjalta eteenpäin ja olet tutustunut luovan kirjoittamisen perustyökaluihin.  

Kurssi toteutetaan Canvas-oppimisalustalla, jossa voit tehdä harjoitteita omassa tahdissa. Kurssilla tavataan kaksi kertaa reaaliaikaisesti: kurssin alussa ja lopussa.  Ensimmäinen kerralla tutustutaan ja kerrotaan itsestä, kuvaillaan omaa suhdetta kirjoittamiseen ja suomen kieleen. Viimeisellä kerralla jaetaan ajatuksia teksteistä ja kirjoitusprosessista. Tapaamisajankohdat sovitaan yhdessä osallistujien kanssa. 

Tarvitset oman sähköpostiosoitteen, tietokoneen, jossa on kamera ja mikrofoni, sekä yleiset tietokoneen käyttötaidot. 

Kurssin opettaja Anna on kokenut aikuiskouluttaja ja opiskellut kirjallisuutta Helsingin yliopistossa ja kirjoittamista mm. Kriittisen korkeakoulun kaksivuotisessa kirjoittajakoulussa. 


Suomi-Seuran jäsenet saavat kurssihinnasta 20 % alennuksen. Saadaksesi alennuksen laita viestiä toimistoon ilmoittautumisen jälkeen (toimisto@etko.fi).



Opettaja: Anna Louhensalo

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 10, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Verkko

Päivä ja kello: To: 18.00 - 19.30

Kevätlukukausi: 4.3.2021 - 15.4.2021 (14 oppituntia)

Kurssimaksu: 140,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 12.1.2021 9.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit