Auralan kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

329805 Suomea edistyneille, s VERKKO opintopistekurssi

opintopistekurssi

Suomen kielen verkkokurssi edistyneille suomen kielen opiskelijoille. Kurssin tavoitteena on kehittää kielitaitoa tasolta B1 tasolle B2. Käytettävä oppikirja on Suomen mestari 4, kappaleesta 1 lähtien. Kurssilla opiskellaan sekä arkipäivän kielenkäyttöä että virallisempaa viestintää. Kirjan tekstien avulla tutustutaan erilaisiin tekstilajeihin ja tarkkaillaan kirjakielen ja puhekielen eroja. Lisäksi opiskellaan partisiippien muodostusta ja käyttöä sekä sananmuodostusta. Oppitunnit järjestetään Zoom-videoyhteyden avulla. 

Tämän kurssin kurssimaksusta ei saa työttömän alennusta, koska opintoseteliavustus on jo huomioitu hinnassa.Osaamistavoitteet:

Kurssin jälkeen tunnistat erilaisia tekstilajeja ja pystyt lukemaan autenttisia tekstejä. Sinun sanavarastosi on kasvanut ja osaat muodostaa uusia sanoja johtamalla. Osaat myös käyttää suomea monipuolisesti erilaisissa kirjallisissa ja suullisissa kielenkäyttötilanteissa. Osaat esimerkiksi kirjoittaa työhakemuksen suomeksi ja ymmärrät muodollisten ja epämuodollisten viestintätilanteiden eroja.Arviointikriteerit:

Opiskelija:

  • ymmärtää työelämään liittyvää sanastoa ja osaa lukea työpaikkailmoituksia.
  • osaa kertoa omasta työkokemuksestaan sekä kuvailla omaa osaamistaan, vahvuuksiaan ja heikkouksiaan.
  • tunnistaa tekstistä partisiipit ja ymmärtää niiden merkityksen.
  • osaa muodostaa partisiippeja ja käyttää niitä puheessa ja tekstissä.
  • ymmärtää perusasioita sanamuodostuksesta.
  • tunnistaa erilaisia tekstityyppejä, esimerkiksi ohjeita, sääntöjä ja tiedotteita ja ymmärtää melko hyvin niiden sisällön.


Kertaustestien (3 kappaletta) suorittaminen hyväksytysti. Kurssin laajuus 2 op. Se sisältää 26 oppituntia verkko-opetusta ja 28 oppituntia itsenäistä työskentelyä.Opettaja: Kujala Terhi

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 30, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Verkko-opetus
Opetuskieli: Suomi

Päivä ja kello: Ti: 14.30 - 16.00

Syyslukukausi: 6.9.2022 - 29.11.2022 (26 oppituntia)

Kurssimaksu: 47,00 €

Opintopisteet: 2.00

Ilmoittautuminen alkaa: 2.6.2022 10.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu