Auralan kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

411001 Näe ja koe Tunturi-Lapin ruska, luontomatka Hettaan 10.- 16.09.2022

lapin ruska

Syyskuussa Lapin ruska on upeimmillaan! Tule mukaan ja koe ruskan upea väriloisto Lapin vaikuttavissa tunturimaisemissa.

Tällä luontomatkalla nautimme hyvistä yöunista hotellissa ja suuntaamme maittavalta aamiaiselta päiväretkille ympäröivään luontoon. Matkan oppaana on kokenut Lapinkävijä, erä-ja luonto-opas Mia Vieltojärvi


Ajankohta la 10.9.- pe 16.9. Hetta, Enontekiön kirkonkylä, sijaitsee kauniin Ounasjärven rannalla. (www.enontekio.fi)

-lähtö lauantaiaamuna 10.9. klo 5 Turusta ja perillä Hetassa n klo 19

-paluu perjantaiaamuna 16.9. aamupalan jälkeen lähtö klo 9, saavumme Turkuun n klo 24


Ennen retkeä yksi kurssi-ilta opistolla 

-29.8. klo 17.30-19.45 aiheena retken suunnittelua ja varusteet


Matka toteutetaan, jos lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Osallistujamaksimi 30 henkilöä.

Matkan hinta:

Matkan hinta sisältää bussimatkat, majoituksen kahden hengen huoneessa, runsaat buffetaamiaiset (ma-la), kolmen ruokalajin päivälliset (su-pe), hotellisaunan ja uima-altaan käytön aukioloaikojen puitteissa, päiväretkien ohjelman sekä lounaan meno-paluumatkalla. Matkan hinta on 769 €, jos osallistujia on 25. Matkan hinta on 716 €, jos osallistujia on 30. Yhden hengen huoneen lisämaksu on 156 €. 

Matka laskutetaan 7.6.2022, kun varmistuu ilmoittautuneiden määrä ja hinta. Ilmoittautumisvahvistuksen mukana tulee lasku, mutta sitä ei tarvitse maksaa vielä. 


Hetassa ohjelma:

-Päivittäin (sunnuntaista torstaihin) teemme päiväretkiä ympäröivään luontoon. Tiistai on vapaapäivä eli silloin ei ole järjestettyä ohjelmaa.

-Vierailu Tunturi-Lapin luontokeskukseen ja tutustuminen näyttelyihin, jotka liittyvät saamelaisuuteen, retkeilyyn ja luontoon https://www.luontoon.fi/tunturi-lapinluontokeskus

Viikon aikana käsittelemme seuraavia aiheita:

-retkieväät ja tauot

-suunnistaminen, eksyminen, gps, 112-sovellus

-jokamiehen oikeudet ja ympäröivä lapin luonto

-luonnon vaikutus ihmiseen, fyysinen ja psyykkinen jaksaminen, luonto hoivaa.

Retket ovat kohteisiin, jossa voimme keittää nokipannukahvit nauttia nuotiosta ja eväistä, hyvästä seurasta tai vain hiljaisuudesta.


Retkien pituudet ja vaativuus:

Päivittäiset retket ovat n 10 km -15 km. Lähdemme matkaan aamiaisen jälkeen ja palaamme iltapäivällä hotellille. Osallistujilta vaaditaan kohtuullinen kävelykunto polulla etenemiseen. Retki on tarkoitettu aloitteleville tai vähän retkeilyä harrastaneille ihmisille. 

 

Retkikohteita:

-Jyppyrä. Sen laelta näet koko Pallas-Ounastunturien muodostaman tunturiketjun. Jyppyrä on noin 400 metriä merenpinnan yläpuolelle kohoava vaara Hetan kylän kupeessa. https://www.tosilappi.fi/jyppyran-nakoalapaikka/

-Pallas-Yllästunturin kansallispuisto. Ounastunturi, Pyhäkeron huippu, tunturin valloitus. https://fi.wikipedia.org/wiki/Pyh%C3%A4kero_(Ounastunturi)

-Ounasjärven ylitys venetaksilla ja retki Pyhäkeron kämpälle tunturin laitaan. https://www.luontoon.fi/pyhakeroautiotupa

-Ullajärvi, Ulltieva. Luonnonperintösäätiön suojelualue. Korkea harjualue, jolta aukeaa komeat maisemat ympäröivään erämaiseen maisemaan. https://www.luonnonperintosaatio.fi/fi/suojelualueet/lappi/ullatieva


Vastuullinen matkanjärjestäjä MatkaPutus Oy, joka hoitaa myös bussikuljetukset.


Majoitus Hotelli Hetta

Lapland Hotel Hetta on rauhallinen, kokoustajien ja luontoaktiviteetteja harrastavien suosima hotelli. Ulkona vietetyn päivän päätteeksi kelpaa rentoutua hotellin viihtyisällä sauna- ja allas- osastolla. Ateriat tarjoillaan ravintolasalissa, jossa kattaukseen kuuluvat upeat näkymät lappilaiseen luontoon. https://www.laplandhotels.com/FI/lapin-hotellit/hetta/lapland-hotels-hetta.html

Jokainen huolehtii itse retkieväistä, ne eivät sisälly matkan hintaan. Hetan keskusta, jossa on mm. kauppa ja pankkiautomaatti sijaitsevat 1 km päässä hotellista. 


Jokainen osallistuja huolehtii omasta vakuutuksestaan. Auralan kansalaisopisto ei vakuuta osallistujia. Muutokset retkiohjelmaan mahdollisia.


Ilmoittautumiset ja peruutusehdot:

Ilmoittautumiset 6.6.2022 mennessä netissä tai puhelimitse 0503167702 Auralan toimistoon. 

Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettava erityisruokavaliot ja  yhden hengen huone.


Matkan laskutus:

Laskut matkasta lähetetään 7.6.2022. Ensimmäinen eräpäivä on 16.6.2022, jolloin maksetaan 50% matkan hinnasta. Toinen eräpäivä on 20.8.2022, jolloin maksetaan loput matkan hinnasta.


Peruutusehdot:

- 6.6.2022 asti matkan peruutus on osallistujalle maksuton.

-Jos osallistuja peruu osallistumisensa 7.6.-20.8.2022, hän maksaa 50 % matkan hinnasta.

-Jos osallistuja peruu osallistumisensa 20.8.2022 jälkeen, hän maksaa 100% matkan hinnasta.


Jos Auralan kansalaisopisto peruu matkan, palautetaan maksu kokonaisuudessaan osallistujalle.Opettaja: Vieltojärvi Mia

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 30, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Hetta, Enontekiön kirkonkylä

Syyslukukausi: 10.9.2022 - 16.9.2022

Kurssimaksu: 769,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 3.12.2021 9.00

Ilmoittaudu viimeistään: 6.6.2022 16.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu