Ahjolan kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

Näin ilmoittaudut Ahjolan kursseille:

1. Aloita klikkaamalla ruudun vasemmasta laidasta löytyvää Kurssit-painiketta. Sen jälkeen valitse joko Lähiopetuskurssit tai Verkkokurssit.  

2. Voit selata kursseja osaston, pääluokan ja aineryhmän perusteella. Huom! uusi pääluokka Lapset, nuoret ja perheet, jonka alta löydät kaikki tälle kohderyhmälle suunnatut kurssit.

3. Hae kursseja -toiminnolla voit selata kursseja hakusanalla (esim. kurssinumero, osasto, kurssin sisältö, opettaja tai paikka).


Kurssin maksaminen:

Ilmoittautuminen on aina sitova eli ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Maksuaikaa on kurssin alkuun asti. Ahjola ei lähetä laskuja opiskelijoille.

Opintomaksun erillisestä laskutuksesta peritään laskutuslisä. Kurssimaksuun ei myönnetä alennusta. Maksu on sama riippumatta siitä, miten monelle oppitunnille opiskelija osallistuu. Kurssin hinnassa on huomioitu, että lukukautena vähintään 10 kertaa kokoontuvilla kursseilla voi 1–2 kertaa peruuntua opistosta riippumattomista syistä ja korvaavia kertoja ei järjestetä.

Voit maksaa kurssin:

  1. Ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa Paytrailin kautta, ePassin tai Smartumin maksuliittymää käyttäen. Huom. ePassin ja Smartumin maksupainikkeet näkyvät siirry maksamaan-painikkeen alapuolella.
  2. Ilmoittautumisen jälkeen maksun voi suorittaa sähköpostiin tullutta maksulinkkiä käyttäen Paytrailin kautta kurssin ajan. Maksu on maksettavissa myös omassa verkkopankissa sähköpostin vahvistusviestissä näkyvää viitenumeroa käyttäen Ahjolan tilille FI40 5730 0820 4254 33. 
  3. Aikuisopiskelija voi maksaa kurssimaksunsa (paitsi kielikurssit) myös seuraavilla työnantajan tarjoamilla etuuksilla:
    1. ePassilla voit maksaa joko verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä tai Ahjolan toimiston kautta ilmoittamalla tarvittavat tiedot joko sähköpostilla talous@ahjola.fi tai puh. 044 5538441 ja 044 5538400.
    2. Eazybreak- ja Edenred- sekä SmartumPay-sovelluksella (muut paitsi kielikurssit) maksu on suoritettavissa ilmoittautumisen jälkeen palveluntarjoajan verkkosivuilla. Näitä palveluita käyttäessäsi ilmoita suorituksesta Ahjolan toimistoon.
    3. Paperiset Smartum- Virike- tai Tyky-setelit voi toimittaa joko Ahjolan toimitalon ulko-oven vieressä olevaan postilaatikkoon tai lähettää omalla vastuulla postitse. Tarkista setelien määrä sekä että niissä on nimesi. Mikäli setelit eivät kata koko kurssimaksua, maksa erotus viitenumeroa käyttäen pankin kautta.

Korttimaksut Ahjolan toimistossa ti-to klo 10-15. Tarkista aukioloajat verkkosivuiltamme. Ahjola ei ota vastaan käteistä rahaa.

Huomioitavaa
Aikuinen-lapsi-kursseilla vain aikuisen osuuden kurssimaksusta voi maksaa työnantajan tarjoamilla etuuksilla. Huomioithan, että muskari on vain lapselle tarkoitettu kurssi ja maksettavissa vain rahalla.

Verottajan tarkennettujen ohjeiden perusteella Ahjolan kielikursseja ei voi maksaa edellä mainituilla työnantajan tarjoamilla etuuksilla.


Perumisehdot
Kurssipaikan voi perua maksutta viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkua puhelimitse Ahjolan toimistoon (Huom! Ei tekstiviestinä eikä vastaajaan) tai sähköpostitse toimisto@ahjola.fi. Kurssipaikan voi perua myös verkossa ilmoittautumissivulla kohdassa Omat tiedot. Kulttuuriretkille osallistuminen on peruttava kaksi viikkoa ennen retkeä. Jos peruminen tapahtuu 1-6 päivää ennen kurssin alkua, opisto perii 15 € hallintokuluina. Erikoiskurssien perumisehdot tulee tarkistaa kurssikuvauksesta.

Syksyllä koko lukuvuoden kestävälle kurssille ilmoittautunut voi perua osallistumisensa kevätlukukaudelle maksutta 15.11. asti sähköpostitse toimisto@ahjola.fi. Myöhemmin peruttaessa opisto perii 15 € hallintokuluina. 

Kurssipaikasta, jota ei ole peruttu ennen kurssin alkamista, peritään koko kurssimaksu. Kurssin maksamatta jättäminen tai opettajalle ilmoittaminen ei ole peruminen. Säilytä itselläsi dokumentti perumisesta.


Ohjeet mahdollisissa poikkeustilanteissa
Poikkeustilanteessa saatamme joutua perumaan kurssin tai siirtämään sen mahdollisuuksien mukaan etäopetukseen. Voit kuitenkin ilmoittautua kursseillemme huoletta. Poikkeustilanteessa (esim. viranomaisten asettamat kokoontumis-rajoitukset) opiskelija voi perua osallistumisensa aina veloituksetta ennen kurssin alkua

* Jos kurssi peruuntuu kokonaan, palautamme kurssimaksun kokonaisuudessaan.
* Jos kurssi siirretään koronatilanteen vuoksi seuraavalle lukukaudelle, maksamasi kurssimaksu voidaan siirtää mukana.
* Jos kurssi keskeytyy, hyvitämme kurssimaksusta sinulle sen osan opetuksesta, joka jätetään pitämättä.
* Mikäli kurssi siirretään etäopetukseen, muttet halua opiskella etänä, peru osallistumisesi toimistoon ja palautamme sinulle kurssimaksun kokonaisuudessaan. Kannustamme kuitenkin kokeilemaan myös verkkokurssejamme, joiden opetustekniikoita on ehditty hioa ja kehittää jo vuoden ajan.
* Huom! Koronaan liittymättömissä peruutustilanteissa pätevät normaalit perumisehdot.

Tietosuojaseloste